TRENDING
  • 21:46 » Horoscop 31 mai 2023. Zodia care ar putea primi o sumă considerabilă de bani.
  • 21:43 » Vremea 31 mai 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în sudul țării. Pe seară sunt așteptate furtuni.
  • 21:41 » Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.
  • 21:40 » Greva profesorilor continuă. Ce au discutat sindicaliştii din Educaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: “Nu este un pas înapoi”.
  • 21:38 » Un pas greşit i-a adus sfârşitul. O femeie de 50 de ani din Ialomiţa a murit după ce a căzut într-o hazna.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un asteroid de mari dimensiuni se va deplasa sâmbătă, în condiții de siguranță, între Pământ și Lună, un eveniment care se întâmplă o dată la un deceniu, potrivit Agenției Spațiale Europene. Se estimează că asteroidul, numit 2023 DZ2, are o lățime cuprinsă între 40 și 70 de metri, aproximativ cât Parthenonul, și este suficient de mare pentru a distruge un oraș mare dacă ar lovi planeta.

Sâmbătă, la ora 19:49 GMT, se va apropia la o treime din distanța dintre Pământ și Lună, a declarat Richard Moissl, șeful biroului de apărare planetară al ESA. Deși este “foarte aproape”, nu există motive de îngrijorare, a declarat el pentru AFP, potrivit Mediafax.

Asteroidul va trece la 175.000 de kilometri de Pământ

Asteroizii mici trec zilnic pe lângă noi, dar unul de această mărime care se apropie atât de mult de Pământ se întâmplă doar o dată la 10 ani, a adăugat el. Asteroidul va trece la 175.000 de kilometri de Pământ, cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră. Luna se află la o distanță de aproximativ 385.000 de kilometri.

Un observator din La Palma, una dintre Insulele Canare din Spania, a observat pentru prima dată asteroidul pe 27 februarie.

Antrenament pentru modul în care se va “reacționa la o amenințare”

Săptămâna trecută, Rețeaua Internațională de Avertizare a Asteroizilor, aprobată de ONU, a decis că va profita de această ocazie, realizând o “caracterizare rapidă” a 2023 DZ2, a declarat Moissl. Asta înseamnă că astronomii din întreaga lume vor analiza asteroidul cu o serie de instrumente precum spectrometre și radare.

Scopul este de a descoperi cât de multe putem afla despre un astfel de asteroid în doar o săptămână, a spus Moissl. De asemenea, va servi ca antrenament pentru modul în care rețeaua “ar reacționa la o amenințare” care s-ar putea îndrepta spre noi în viitor, a adăugat el.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide