BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un atac cibernetic masiv lovește site-urile web ale guvernului ucrainean pe fondul tensiunilor cu Rusia

Un atac cibernetic masiv care i-a avertizat pe ucraineni „să se teamă și să se aștepte la ce este mai rău” a lovit site-urile guvernamentale joi seară, lăsând unele site-uri inaccesibile vineri dimineața și determinând Ucraina să deschidă o investigație.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a declarat pentru Reuters că este prea devreme pentru a spune cine ar putea fi în spatele atacului, dar a spus că Rusia a fost în spatele unor atacuri similare în trecut.

Atacul cibernetic, care a lovit Ministerul Afacerilor Externe, cabinetul de miniștri și Consiliul de Securitate și Apărare, printre altele, are loc în timp ce Kievul și aliații săi au tras un semnal de alarmă cu privire la o posibilă nouă ofensivă militară asupra Ucrainei.

Rusia a negat anterior că a fost în spatele atacurilor cibernetice asupra Ucrainei.

“Ucrainean! Toate datele dumneavoastră personale au fost încărcate în rețeaua publică. Toate datele de pe computer sunt distruse, este imposibil să le restabilești”, a spus un mesaj vizibil pe site-urile guvernamentale piratate, scris în ucraineană, rusă și poloneză.

„Toate informațiile despre tine au devenit publice, fie-ți frică și așteaptă-te la ce este mai rău. Aceasta este pentru trecutul, prezentul și viitorul tău.”

Statele Unite au avertizat joi că amenințarea unei invazii militare ruse este mare. Rusia a spus că dialogul continuă, dar se află într-o fundătură, încercând să convingă Occidentul să interzică Ucrainei să adere la NATO și să anuleze decenii de expansiune a alianței în Europa – solicitări pe care Statele Unite le-au numit „neîncepători”.

„Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar există un istoric lung de atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei în trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe pentru Reuters.

Un oficial de top al securității ucrainene a declarat pentru Reuters: „Toți subiecții securității cibernetice erau conștienți de astfel de posibile provocări din partea Federației Ruse. Prin urmare, răspunsul la aceste incidente se realizează ca de obicei.”

Sursa globalnews.ca


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide