TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Hurjuieni, în Suceava. Sunt două victime, iar una dintre ele e fratele unui fost ministru

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în zona Hurjuieni, din nordul județului Suceava, informează Agerpres. În urma accidentului, cele două persoane aflate la bordul aparatului și-au pierdut viața, a confirmat, pentru Libertatea, Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

*** Știrea inițială: „Avionul s-a prăbușit în apropiere de aerodromul Frătăuți și la bord sunt două victime, ambele decedate”, a declarat Alin Găleată, adăugând că este vorba despre doi bărbați.

Reprezentantul ISU Suceava a precizat că salvatorii au intervenit cu autospeciale de stingere şi două ambulanţe. „La momentul de față, am verificat să nu existe pericol de incendiu, am asigurat zona și ancheta este preluată de către organele abilitate. Noi am ajuns cât am putut de repede, să vedem în ce stare sunt victimele, pentru că nu știam. Din păcate, la sosirea noastră acestea erau deja decedate, deci practic nu am putut să le ajutăm cu nimic”, a mai declarat, pentru Libertatea, Alin Găleată.

Localitatea Hurjuieni se află în apropierea graniței cu Ucraina, la mai puțin de patru kilometri.

UPDATE ora 21.40: Presa locală din Suceava anunţă că victimele accidentului aviatic a avut loc în localitatea Hurjuieni, comuna Gălănești, sunt Bogdan Constantin Adomniței, patronul firmei Moldproiect – ASD și fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței, și instructorul de zbor Marcel Iliese. Bogdan Constantin Adomniței avea 42 de ani, fusese arhitect, era căsătorit și avea o fetiță în vârstă de 4 ani, potrivit Obiectiv de Suceava. Acesta își cumpărase avionul de circa o săptămână și urma cursuri de pilotaj. Aeronava de mici dimensiuni figurează înmatriculată în Letonia. Marcel Iliese (58 de ani) era unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România. Acesta a fost pilot militar și de linie, precum și pilot de elicopter, fiind considerat unul din cei mai experimentați piloți din țara noastră, scrie Monitorul de Suceava.

Avionul în care se aflau cei doi decolase de la Frătăuți. Duminică, județul Suceava s-a aflat sub cod meteo galben, în zonă înregistrându-se vreme rea. La fața locului s-au derulat cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Sursa: libertatea


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide