TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
Metoda “Fotografia” face victime și în România. Escrocii din Germania au postat pe internet fotografii cu utilaje agricole pe care le vindeau la prețuri foarte mici. Infractorii chiar emiteau facturi false, iar oamenii dădeau banii iar apoi așteptau utilajele în zadar. Polițiștii spun să avem grijă la anunțurile de pe internet pentru că unele pot fi folosite pentru escrocherii.
Un bărbat din Alba s-a numărat printre cei înșelați de infractorii din Germania: el a găsit pe internet un anunț pentru un utilaj agricol care se vindea cu 13.000 de euro. În realitate, astfel de utilaje pot ajunge la sute de mii de euro dacă sunt moderne. A luat legătura cu vânzătorul care i-a emis și o factură, bărbatul a primit și o fotografie cu factura și pentru că a avut încredere, a transferat banii în contul vânzătorului. Anunțul era însă fals, iar fotografia cu factura era luată de pe internet și pusă pe acest site de vânzări. Bărbatul nu și-a mai primit utilajul.

El a depus plângere la Poliție. S-au început cercetările în Germania, pentru că acești escroci erau vizați de mai multe plângeri acolo. S-a făcut legătura cu cazul din România și denunțurile din Germania. Polițiștii din Germania au făcut un dosar, au preluat și informațiile din România. O persoană deja a fost reținută în Germania pentru că posta astfel de anunțuri pe internet.

Polițiștii atrag atenția și asupra altor tipuri de anunțuri, mai ales în preajma sărbătorilor. Pe site-uri de vânzări apar anunțuri ale unor persoane care postează imagini cu pensiuni unde spun ei că au cumpărat bilet dar nu mai pot ajunge și pe care le oferă la un preț atractiv. Multe persoane au fost înșelate crezând că au dat peste un chilipir. Au cumpărat cazarea și au constatat că ori nu aveau unde merge, ori acolo erau alte persoane cazate.

Ca să verificați dacă anunțurile sunt reale, verificați fotografia dând căutare pe internet, ca să vedeți unde a fost postată.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide