TRENDING

14:54 » Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul

14:45 » Rusia consideră „prezența concentrată” a navelor NATO în Marea Neagră drept o ameninţare: Suntem atenţi la România şi Bulgaria

14:41 » Percheziții acasă la Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală din vânzarea de haine. Polițiștii au dus-o la audieri

14:37 » Canicula face victime în România. 3 oameni au murit, numărul apelurilor la 112 crește. Arafat: „Oamenii nu mai pot”

14:29 » Un polițist din Sibiu este acuzat că a inventat un accident rutier. Ar fi mințit în procesul verbal ca să-și ajute un prieten

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Curtis Crosland, în vârstă de 60 de ani, și-a petrecut ultimii 30 de ani din viață în spatele gratiilor, după ce o instanță din Philadelphia l-a condamnat pe nedrept în 1991 pentru o crimă pe care nu a comis-o. În iunie, bărbatul a fost eliberat, iar potrivit CNN, toate dovezile care îl exonerau erau în dosar, dar nimeni le-a analizat până acum.

După ce s-a făcut dreptate, Crosland s-a întors acasă la cei cinci copii, la logodnica sa și cei 32 de nepoți. „Sunt extrem de vesel, de fericit că, în sfârșit, după 30 de ani, după ce am încercat în mod constant să mă fac auzit, a venit în cele din urmă acea zi”, a spus Curtis Crosland pentru CNN.

„Este un sentiment extraordinar să fii în continuare tată, să fii dorit și să fii primit cu brațele deschise. Asta a fost cea mai bună parte a exonerării, să vin acasă la o familie iubitoare care mă vrea și are nevoie de mine”, a adăugat el.

Totul a început în 1984, când Il Man „Tony” Heo, proprietarul unui magazin alimentar din Philadelphia, a fost împușcat mortal de un bărbat mascat. Crima a rămas nerezolvată, iar Crosland a devenit suspect în 1987. Patru ani mai târziu, în 1991, judecătorii l-au găsit vinovat pe Crosland pentru crimă, tâlhărie și posesie de armă, în cazul crimei. Condamnarea lui Crosland s-a bazat pe declarațiile a doi martori care și-au schimbat afirmațiile inițiale, iar exonerarea sa a venit după luni întregi de muncă făcută de Philadelphia Conviction Integrity Unit (CIU), o secție înființată în 2018 de biroul procurorului din Philadelphia, Larry Krasner.

Secția a fost înființată pentru a investiga acuzațiile de condamnare pe nedrept. Crosland este a 22-a persoană exonerată prin munca acestei secții. Documentele care ar fi putut duce la achitarea sau exonerarea lui se aflau în dosarul întocmit de polițiștii și procurorii din Philadelphia. Aceste acte conțineau informații îngrijorătoare cu privire la credibilitatea a doi martori cheie, precum și dosare ale poliției care indicau un alt suspect, însă au fost ascunse și nu au existat alte dovezi care să-l fi legat Crosland de crimă, a arătat CIU într-un comunicat de presă. Crosland lucra ca asistent al unui kinetoterapeut și în 1987 se pregătea să pentru facultate, în speranța de a deveni el însuși kinetoterapeut.

Potrivit deciziei instanței, cei doi martori pe care s-a bazat condamnarea lui Crosland și-au schimbat apoi declarațiile.

Unul dintre ei, Delores Tilghman, a declarat poliției în 1988 că a auzit o conversație în care Crosland și alții „vorbeau despre crimă”. Ulterior, ea și-a retras declarația. Cel de-al doilea martor, Rodney Everett, aflat în închisoare, le-a spus polițiștilor că Crosland i-a mărturisit că a comis crima. Mai târziu, el a mărturisit că a mințit când l-a implicat pe Crosland. Avocaţii spun că sunt cazuri în care martori recurg la declarații false pentru a intra în graţiile poliţiei sau pentru a-şi reduce din pedepse. Crosland a declarat că situația sa ilustrează modul în care sistemul de justiție penală este „corupt, nedrept și neconstituțional”. El și-a menținut nevinovăția în timp ce se afla în închisoare și a depus mai multe petiții, dar mereu instanța i le respingea. „Nu cred că am avut vreodată o noapte de somn bun, dar mi-am spus mereu în ziua în care sunt exonerat că voi dormi toată noaptea”, a spus Crosland, care a adăugat că credința sa în Dumnezeu l-a menținut puternic, întrucât în închisoare era o luptă „infernală” în fiecare zi.

Sursa: Adevărul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide