TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tragedie cumplită în Italia: un bebeluş nou-născut a fost omorât din „greşeală” de mamă, după ce femeia a adormit în timp ce îl alăpta. Parchetul din Roma a deschis un dosar de cercetare pentru omor din culpă pentru decesul unui nou-născut, în secția de ginecologie a spitalului Pertini. Bebelușul ar fi murit zdrobit de mama sa, după ce femeia a adormit în timpul alăptării. Procurorii au dispus autopsia sugarului.

Mama ar fi adormit în timp ce îşi alăpta bebeluşul

Incidentul tragic a avut loc în secţia de ginecologie a spitalului Roman Pertini, în noaptea dintre 7 și 8 ianuarie. Conform protocolului, personalul spitalului ar fi trebuit să aibă grijă ca nou-născutul să fie aşezat în pătuț după hrănire. Regulile și acordurile prevăd acest lucru tocmai pentru a evita posibile accidente în situaţia co-sleepingului, considerat una dintre principalele cauze de deces la nou-născuți.

Conform celor reconstituite, femeia, o tânără de treizeci de ani, în după-amiaza târziei a zilei de 7 ianuarie ar fi cerut personalului să o lase să mai stea cu bebelușul, la câteva minute după ce l-a alăptat, relatează La Stampa.

În tura de noapte, însă, o asistentă a observat corpul neînsuflețit al sugarului alături de cel al mamei. În ciuda unei disperate de resuscitare, din păcate, pentru nou-născut nu s-a mai putut face nimic. Anchetatorii speră să obțină anumite răspunsuri în urma autopsiei cu privire la ceea ce a cauzat decesul bebeluşului.

Sfatul specialiştilor

Ce vor trebui să stabilească procurorii este dacă ceea ce s-a spus până acum este adevărat ori dacă vreunul dintre protocoalele spitalului a fost încălcat.

Împărţirea patului cu nou-născutul este unul dintre factorii de risc pentru moartea subită și neașteptată a sugarului (de la 0 la 12 luni)”, scrie Unimamma.it. „Academia Americană de Pediatrie, în acest sens, recomandă un mediu sigur pentru somnul nou-născutului, pentru a reduce pericolele. Concret, prin recomandările din 2022, el recomandă: culcat pe spate, folosind o suprafață de odihnă solidă și neînclinată, împărțind camera dar nu patul. Prin urmare, este indicat, ideal pentru primele șase luni, ca nou-născuții să doarmă în camera părinților, lângă patul lor, dar pe o suprafață separată potrivită vârstei și mărimii copilului”.

Înţelegem nevoia sau alegerea părintească de a împărți patul cu copilul, totuși, pe baza datelor disponibile, nu este recomandată în niciun caz această practică. Împărțirea patului se poate întâmpla involuntar dacă părinții adorm în timp ce hrănesc copilul, sau în momente de oboseală deosebită. În special la copiii cu vârsta sub 4 luni, este deci esențial ca părinții să fie deosebit de vigilenți pentru a evita un astfel de incident. În acest sens, este esențial să reiterăm importanța unei rețele de sprijin în jurul celor care îngrijesc un nou-născut, întrucât, într-o fază atât de delicată, oboseala poate prelua controlul în orice moment, transmit autorităţile.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide