BREAKING NEWS
  • 18:02 » Care este Supermarket-ul tau preferat de Sarbatori?
  • 16:21 » APIA: Plăţi de 1,26 miliarde de euro pentru 745.155 de fermieri ce au depus Cerere unică de plată în 2021
  • 16:11 » Luptă în instanță pentru „Babele” şi „Sfinx”. Prefectura Prahova: Monumentele rămân în domeniul public al oraşului Buşteni
  • 15:54 » Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Rafila și Cîmpeanu
  • 15:47 » OMS avertizează: „Probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un cargo spațial de 3 tone cu panouri solare, calamari, pastă de dinți și avocado urmează să ajungă pe ISS.

SpaceX a lansat joi o misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale care urmează să ajungă la ISS în cursul zilei de sâmbătă. Încărcătura de 3.300 kg include calamari, pastă de dinți, lămâi proaspete, ceapă, avocado și roșii cherry. O bună parte din încărcătură este destinată unor experimente, scrie The Guardian.

Încărcătura cuprinde, de asemenea, panouri solare. Capsula Dragon livrează primul dintre cele trei seturi de panouri solare de înaltă tehnologie concepute pentru a susține vechea rețea electrică a stației spațiale.

Astronauții vor efectua două ieșiri în spațiu la sfârșitul acestei luni pentru a ajuta la instalarea celor două panouri solare. Va fi nevoie de mai multă putere pentru a găzdui numărul tot mai mare de vizitatori care cumpără bilete, a declarat miercuri, managerul programului stației spațiale, Joel Montalbano. Actorul Tom Cruise se numără printre cei care vor vizita ISS, pentru a filma în spațiu.

De asemenea, încărcătura de 3.300 de kg cuprinde probe de salivă și bacterii orale care vor fi tratate în spațiu cu pastă de dinți și apă de gură, în cadrul unui experiment pe Stația Spațială.

„Nu există nicio garanție că metodele de pe Pământ vor funcționa în gravitație zero”, a declarat cercetătorul Jeffrey Ebersole de la Universitatea din Nevada Las Vegas.

Pe Stația Spațială au fost trimise și 20.000 de tardigrade, animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici și 128 calamari care vor fi folosiți ca parte a cercetării asupra interacțiunilor benefice dintre microbi și animale, aceasta deoarece au un sistem imunitar similar cu cel al oamenilor. Tardigradele pot supraviețui în medii drastice de pe Pământ și chiar în vidul spațial. Lansate înghețate, acestea vor fi dezghețate și reînviate la bordul ISS.

Calamarii ar putea ajuta la dezvoltarea unor măsuri de protecție care să-i ajute pe astronauți să rămână sănătoși în timpul misiunilor spațiale lungi.

Sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide