TRENDING
 • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
 • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
 • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
 • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
 • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un club din Liga 1, scos la vânzare: “3 milioane de euro!”. Negocieri cu investitori străini

FC Botoşani, unul dintre cluburile de succes din Liga 1 în ultimele sezoane, a fost scos la vânzare. Valeriu Iftime, patronul clubului, a dezvăluit că a fost tentat să vândă clubul şi chiar a avut negocieri cu investitori străini, dar care nu s-au concretizat.

Un club din Liga 1, scos la vânzare: “3 milioane de euro!”. Negocieri cu investitori străini

Unul dintre cele mai sănătoase cluburi din Liga 1, care merge pe plus şi din punct de vedere financiar, şi din punct de vedere sportiv, de mai mulţi ani, a fost scos la vânzare la un moment dat. Chiar patronul clubului, Valeriu Iftime este cel care a dezvăluit că a negociat cu investitori străini pentru a ceda pachetul majoritar de acţiuni ale FC Botoşani, însă negocierile nu s-au concretizat.

Asta pentru că Iftime a pus o condiţie. Acesta a dezvăluit că era gata să vândă clubul pentru trei milioane de euro, cu banii achetaţi sub anumite condiţii. Valeriu Iftime a spus că era gata să accepte o primă tranşă de un milioane de euro, iar alte două milioane peste trei ani de zile, cu garanţia că echipa nu va dispărea.

Iftime a spus că nu-şi face speranţe că va putea vinde clubul către cineva din România, dar investitori din străinătate au fost la negocieri pentru a cumpăra clubul. “Da. Nu numai o dată. Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva o discuţie, am pus două condiţii. Aş da clubul, dar să-l ţină trei ani de zile, nu degeaba. Îmi dai 3 milioane de euro, 500.000 acum, iar restul după trei ani”, a spus Valeriu Iftime, la AS.ro.

FC Botoşani, unul dintre cele mai sănătoase cluburi din Liga 1

Cu un lot cotat în acest moment la şapte milioane de euro, FC Botoşani a avut parte de o reţetă de succes în ultimii ani, cu jucători tineri vânduţi pe bani mulţi către FCSB, CFR Cluj, U Craiova sau în străinătate, şi cu participări în cupele europene. De când a promovat în Liga 1, FC Botoşani a vândut jucători de 9,2 milioane de euro şi a transferat, în majoritate, gratis.

Mai mult, datorită performanţelor din Liga 1, FC Botoşani a participat şi în preliminariile Europa League de două ori de la promovre. Niciodată nu a reuşit să ajungă în grupe, dar având în vedere că este un club mic din primul eşalon, cu posibilităţi limitate, este o performanţă de lăudat.

Cei mai bine vânduţi jucători:

 • Michael Ngadeu (Slavia Praga) – 1,4 milioane de euro
 • Olimpiu Moruţan (FCSB) – 1,2 milioane de euro
 • Răzvan Oaidă (FCSB) – 700.000 de euro
 • Denis Haruţ (FCSB) – 660.000 de euro
 • Hervin Ongenda (Chievo) – 500.000 de euro
 • Cătălin Golofca (CFR Cluj) – 500.000 de euro
 • Marko Dugandzic (Sochi) – 500.000 de euro
 • George Cîmpanu (U Craiova) – 500.000 de euro

FC Botoşani, favorită la titlu în Liga 1? Ionuţ Chirilă: “Este echipa numărul 1 din România în momentul acesta”

În direct la Telekom Sport, Ionuţ Chirilă, noul antrenor de la Academica Clinceni, a lăudat-o pe FC Botosani,pe care o considera principala candidata la titlu in acest moment. ”O să jucăm imediat şi cu FC Botoşani, care după părerea mea este cea mai puternică echipă din Liga 1 din punct de vedere al forţei colective. Dovadă că a bătut valorile individuale ale celor de la CFR Cluj. Botoşani ca structură de joc şi ca forţă de joc este echipa numărul 1 din România în momentul acesta, peste toate. Şi tocmai pentru că nu are valorile lor individuale. Demonstrează că stă bine în piaţă cu organizarea jocului”, a mărturisit Chirilă, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

În acest moment, FC Botoşani este pe locul doi în clasamentul din Liga 1, după nouă meciuri, cu 20 de puncte, la patru lungimi distaţă de liderul CFR Cluj.

sursa:pro sport

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide