TRENDING

15:40 » Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump

15:31 » Un urs a fost văzut la intrarea pe un traseu turistic foarte frecventat. Avertismentul Salvamont: „Nu are frică de om”

15:26 » Ministrul Muncii: Nicio pensie nu va scădea. Recalcularea pensiilor ajunge în perioada 16-31 august

15:23 » Aproape 100.000 de apeluri la 112 au fost înregistrate în weekend, în timpul primului cod roșu extins de caniculă

15:19 » Aglomerație pe Autostrada Soarelui, dar și pe drumurile care leagă stațiunile de pe litoral

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un hacker olandez arestat în noiembrie a obținut și pus în vânzare numele complet, adresa și data nașterii a aproape tuturor persoanelor din Austria, a declarat miercuri poliția din austriacă, scrie Reuters.

Un utilizator despre care se crede că este hackerul a oferit datele spre vânzare pe un forum online în mai 2020, prezentându-le ca fiind „numele complet, sexul, adresa completă și data de naștere a probabil fiecărui cetățean” din Austria, a precizat poliția într-un comunicat, adăugând că anchetatorii au confirmat autenticitatea acestora.

Fișierele cuprindeau aproape nouă milioane de seturi de date, a precizat poliția. Populația Austriei este de aproximativ 9,1 milioane de locuitori. Hackerul a pus în vânzare și „seturi de date similare” din Italia, Olanda și Columbia, a declarat poliția austriacă, adăugând că nu are alte detalii.

Informațiile austriece sunt așa-numitele date de înregistrare – informații de bază, inclusiv o adresă actuală, pe care rezidenții trebuie să le furnizeze autorităților.

„Deoarece aceste date erau disponibile în mod liber pe internet, trebuie să se presupună în mod absolut că aceste date de înregistrare se află, în totalitate sau parțial, în mod irevocabil în mâinile infractorilor”, a declarat poliția, adăugând că se crede că persoane necunoscute au plătit pentru aceste date.

Suspectul în vârstă de 25 de ani, arestat într-un apartament din Amsterdam, era cunoscut de poliția internațională și este anchetat de poliția olandeză și de autoritățile judiciare, a precizat poliția austriacă. Un purtător de cuvânt a adăugat că declarația a fost publicată abia acum pentru a nu îngreuna aceste investigații. Poliția nu a dat detalii cu privire la consecințele pentru securitatea datelor austriecilor.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide