De la începutul lunii și până în prezent, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat un număr de 24 de cutremure de pământ. Cele mai multe au avut loc în zona seismică Vrancea, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, dar și în Dobrogea, Maramureș, sau Crișana. Media magnitudinii cutremurelor a fost de 3 grade pe scara Richter, iar cel mai mare seism de luna aceasta s-a produs pe data de 10 octombrie.
Seismologii au raportat o mișcare tectonică în zona seismică activă din Vrancea, în județul Buzău, care a avut o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter. Adâncimea cutremurului a făcut ca acesta să nu fie unul periculos, fiind raportat la 137 de kilometri.
La ora 03:47:28, ora locală a României, s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea de 3.0 grade pe scara Richter. Mișcarea tectonică din această dimineață s-a produs la adâncimea de 110 kilometri. Pentru acest seism, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a lansat românilor întrebarea „L-ai simțit? Lasă-ne un feedback”, întrebare care ajută stabilirea cu precizie a zonelor în care mișcarea tectonică a fost resimțită.
Input your search keywords and press Enter.