BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

De la începutul lunii și până în prezent, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a raportat un număr de 24 de cutremure de pământ. Cele mai multe au avut loc în zona seismică Vrancea, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, dar și în Dobrogea, Maramureș, sau Crișana. Media magnitudinii cutremurelor a fost de 3 grade pe scara Richter, iar cel mai mare seism de luna aceasta s-a produs pe data de 10 octombrie.

Seismologii au raportat o mișcare tectonică în zona seismică activă din Vrancea, în județul Buzău, care a avut o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter. Adâncimea cutremurului a făcut ca acesta să nu fie unul periculos, fiind raportat la 137 de kilometri.

 

La ora 03:47:28, ora locală a României, s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea de 3.0 grade pe scara Richter. Mișcarea tectonică din această dimineață s-a produs la adâncimea de 110 kilometri. Pentru acest seism, Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a lansat românilor întrebarea „L-ai simțit? Lasă-ne un feedback”, întrebare care ajută stabilirea cu precizie a zonelor în care mișcarea tectonică a fost resimțită.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide