TRENDING
  • 18:28 » Celebrul vlogger MrBeast ajută 1.000 de oameni să își recapete vederea. Peste 41 de milioane de vizualizări într-o zi
  • 18:27 » Compatibilitate astrologică: zodiile cu care te înțelegi și cele de care e bine să fugi
  • 18:26 » Efectul neștiut al cafelei cu lapte
  • 18:25 » Combinații de alimente interzise. Cum trebuie să mâncăm corect pentru a avea o digestie sănătoasă
  • 18:23 » Salariile angajaţilor din transport şi distribuţie: Cât câştigă un curier, un dispecer auto sau un şofer
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un nou sport, foarte popular în Spania, câștigă din ce în ce mai mulți practicanți şi în România. Se numește padel și este o combinație între tenis și squash. În acest sfârșit de săptămână, la Brașov se organizează primul campionat național de padel.

Oana și Teodor sunt din Brașov. După zece ani petrecuţi în Spania și s-au întors acasă în urmă cu șase ani. I-am găsit pe terenul de padel.

Reporter Observator: “În ce formulă jucaţi?”

Teodor Soporan, jucător: “De regulă, suntem în familie. Joc eu, cu soția și băieții mei, băieții noștri. Cam aşa ne petrecem noi timpul weekendurile, jucând padel. Noi am jucat ping-pong, tenis de câmp, suntem cu sporturile astea, cu mingea.” 

Oana Soporan, jucătoare: “Trebuie să fim în formă, trebuie să facem mişcare şi mi se pare cel mai fain sport. Se joacă în patru, nu alergi așa de mult după minge, cum alergi la tenis, e și aproape de casă.” 

Cum se joacă acest sport?

Terenul are aproximativ 60% din suprafața unuia pentru tenis de câmp. Mingea are o presiune mai mică, iar racheta e complet diferită. Orice minge care cade în teren o dată și lovește peretele poate fi jucată în continuare.

Nicolae Rozorea, antrenor: “Padelul este o combinație între tenis de câmp și squash, da, exact ca un tenis de câmp, care are niște pereți pe lateral, pereți metalici sau pereți de sticlă și se joacă pe același sistem de scor ca la tenis 15 – 0, 30 – 0, seturi normale, dar este un sport foarte simplu de jucat.” 

E exact sportul pe care îl caută cel mai mult corporatiştii care își doresc mișcare, după ce ies de la muncă, mai ales în zilele cu vreme urâtă.

Thomas Wiggen, sportiv: “Padelul nu este un sport, e o formă de dependență socială. Cine joacă, de obicei, padel? Oamenii de vârstă mijlocie, cu surplus de greutate pot juca, pot juca și copiii, oricine poate juca.” 

Primul campionat național de padel, cu 110 participanţi, a început ieri la Brașov şi se termină mâine.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide