BREAKING NEWS
  • 0:38 » ANAT se revoltă după noile reguli privind intrarea în țară: Nu e oportună tranziția de la lista semafor la împărțirea tărilor pe criterii geografice
  • 0:24 » Trump a primit finanțări de un miliard de dolari pentru rețeaua sa socială
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rinichiul a fost transplantat unei paciente cu disfuncții renale, care era în moarte cerebrală. Iar familia și-a dat acordul pentru ca acestă procedură să aibă loc, mai ales că femeia urma să fie deconectată de la aparatele care o țineau în viață, au spus medicii cercetători pentru Reuters.

Pentru trei zile, rinichiul a fost a atașat de vasele de sânge și a fost menținut în afara corpului, ceea ce le-a oferit posibilitatea medicilor să studieze procesul.

Animalul de la care s-a transplantat rinichiul, numit GalSafe, a fost modificat genetic de United Therapeutics Corp’s Revivicor. Acest experiment a primit aprobarea de la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA încă din decembrie 2020.

 

Nu în ultimul rând, Montgomery a mai evidențiat că în cazul acestui experiment s-a a fost un singur transplant și rinichiul a fost păstrat doar trei zile, însă în cazul unor studii viitoare ar putea să se descopere alte bariere care vor trebui depășite.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide