TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Chiar dacă sunt microbist, mai precis îmi place fotbalul și am o echipă favorită, nu am mai fost pe stadion la vreun meci din campionatul național de mai bine de 20 de ani. Din când în când mai asist la meciurile naționalei sau la unele meciuri cu echipe de club prestigioase, indiferent de echipa românească aflată în joc.

Pur și simplu, nu suport ca fanii să-și exprime dragostea față de clubul preferat prin ura față de rivali sau adversari. Mai mult chiar, au fost situații în care grupări de fani ai aceleași echipe se înjurau între ele.

Ceea ce s-a întâmplat ieri pe stadionul din Sf. Gheorghe, compartamentul suporterilor craioveni se întâmplă frecvent pe toate stadioanele și în arenele sportive. Și nu numai la meciurile echipei covăsnene. Premiera o constituie, fără nicio îndoială, decizia arbitrului Chivulete de a întrerupe și apoi suspenda meciul.

Odată și odată, trebuia să se întâmple și asta. Și ar fi bine la toate meciurile în care fanii strigă îndemnuri triviale în cel mai fericit caz la adresa adversarilor sau rivalilor pe considerente de cartier, de regiune sau etnie.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal s-a făcut că fac, au tolerat ani de zile galerii cu mesaje mizerabile, jucători cu reacții rasiste și conducători de cluburi homofobi, rasiști și sexiști! Și numai aceste entități. Din mediul galeriilor s-au ridicat și lideri care clamând ura față de tot ce nu este neaoș, au ajuns prin Parlament.

În fond, gestul arbitrului Chivulete este unul împotriva tuturor extremismelor din societate, peste care am trecut nepăsători, pe care le-am neglijat. A fost primul care a luat atitudine. Și aș vrea să aud „Je suis Chivulete!”.

Acum, trecând la meciul în cauză, vă prezint caseta meciului care dovedește prostia, imbecilitatea celor din galeria Craiovei:

În echipa lui Sepsi sunt 8 cetățeni români dintre care doar unul de etnie maghiară și 3 stranieri. În echipa Craiovei sunt 4 români neaoși și 7 străini. Practic, Sepsi are mai mulți români în echipă decât oltenii.

FOAIE VERDE MAGHIRAN, MĂI!

 

Trebuie să se înțeleagă odată că UN RIVAL NU E UN INAMIC!


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide