TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O explozie urmată de un uriaş incendiu a avariat o conductă de gaz din nordul Lituaniei, care face legătura cu ţara vecină, Letonia. Flăcările erau vizibile de la peste 15 kilometri.

Nimeni nu a fost rănit şi nicio clădire nu a fost afectată, dar un sat cu peste 700 de locuitori a fost evacuat temporar ca măsură de precauţie. Incendiul a fost stins după patru ore, iar alimentarea a fost reluată printr-o altă conductă, paralelă. Specialiştii spun că nimic nu indică un act criminal.

O înregistrare video publicată de televiziunea publică lituaniană LRT arată un incendiu care se manifestă la locul exploziei, în regiunea Panevezys din nordul Lituaniei. Flăcările s-au ridicat la aproximativ 50 de metri în aer şi puteau fi văzute de la o distanţă de cel puţin 17 km, a relatat LRT, citat de News.ro

Povilas Balciunas, şeful administraţiei publice din oraşul învecinat Pasvalys, a declarat pentru Reuters că flăcările ardeau încă la ora 17:50 GMT (19:50, ora României).

“Pompierii nu se luptă cu focul în acest moment, deoarece în prezent este vorba de o degajare mare de gaz şi orice efort de a-l stinge ar fi inutil, ar însemna doar risipă de apă”, a declarat Balciunas. Pompierii se află în apropiere în cazul în care focul se extinde, a adăugat el.

Pe de altă parte, poliţia se pregătea să evacueze un sat din apropierea locului incidentului, a relatat agenţia de ştiri BNS. Nu au fost anunţate victime, a adăugat BNS.

“Conform evaluării iniţiale, nu vedem nicio cauză malignă, dar ancheta va acoperi toate ipotezele posibile”, a declarat Nemunas Biknius, directorul executiv al Amber Grid, într-o conferinţă de presă.

Alimentarea cu gaz a fost întreruptă şi se aşteaptă ca flăcările să se domolească în curând, a adăugat el. Lituania, la fel ca Ucraina devastată de război, se învecinează cu Rusia şi este situată la Marea Baltică, unde gazoductele Nord Stream, ce legau Rusia de Germania, au fost distruse de explozii misterioase anul trecut.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide