BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un sat din România este atât de frumos, încât este în topul preferințelor turiștilor europeni. Secretul care îl face așa de căutat

The Cockscomb peak in Breb

Un sat din România este atât de frumos, încât este în topul preferințelor turiștilor europeni. FOTO: Getty Images

 

Munți, dealuri înverzite, păduri dese și ulițe care nu au văzut niciodată asfaltul. Într-un astfel de peisaj au apărut, în ultimii ani, tot mai multe căsuțe vechi din lemn, salvate de oamenii care au înțeles că Maramureșul încă oferă ceea ce în alte colțuri ale Europei s-a pierdut demult: autenticitate, tradiție și o lume rurală neschimbată de sute de ani. Maramureșul se află în topul locurilor preferate, iar satul Breb este prima opțiune pentru mulți europeni.

La noi îi foarte frumos satul și vin foarte mulți turiști, din toate părțile lumii, spun localnicii.

Pe ulițele satului Breb, echipa Digi24 a întâlnit o familie de olandezi. Linda, soțul ei și cei doi copii călătoresc prin Europa cu rulota.

Linda: “Îi explicam fiicei noastre că tot ce e făcut aici, este făcut de mâna omului. Ei nu prea merg la supermarket, nici mașini nu sunt prea multe, este ceva local”.

Satul de la poalele munților Gutâi a devenit cunoscut în lume după ce câțiva străini l-au descoperit și l-au promovat. Inclusiv prințul Charles a vizitat locul și a contribuit la refacerea unei biserici vechi, de lemn.

Prințul Charles a donat 5.000 de lire pentru refacerea acoperișului. Este recunoscută ca fiind biserica cu cel mai vechi turn din România, din anul 1530.

La Breb trăiesc astăzi foarte mulți străini, care după ce au vizitat locul, au decis să se mute în România. Au restaurat căsuțe vechi, pe care apoi le-au inclus în circuitul turistic.

Vasile Oanea, primar Ocna Șugatag: “Avem străini care s-au mutat in Breb, primii au fost din Marea Britanie. Ne-au ajutat să ne dăm seama ce valori avem, ce potențial avem, mă refer la case de lemn, pe care noi nu am știut să le punem în valoare“.

Ileana Tiran, proprietar de pensiune: “Am văzut că-i frumos, apoi având bani, având stare materială bună, ne-am gândit să cumpărăm o parcelă de teren, o căsuță”.

Ileana Tiran a restaurat o căsuță tradițională, care este plină de turiști aproape tot timpul anului.

Ileana Tiran, proprietar pensiune: Mâine am un grup de polonezi, din Germania, Spania, America, Australia.

Prezența tot mai mare a turiștilor străini în această zonă i-a ajutat și pe localnici să înțeleagă cât de valoros este satul tradițional românesc.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

X
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide