TRENDING

14:19 » Atac al ucrainenilor pe teritoriul Rusiei: Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rostov, după ce a fost lovită de drone

14:16 » Avertismentul salvamontiștilor pentru românii care merg la munte pe caniculă. Ce e bine să facă și ce trebuie să evite

14:06 » Un tânăr de 18 ani din Cluj a murit sub ochii familiei, cu care se afla la lac. Ce cred martorii că s-a întâmplat

13:09 » Ianis Hagi pentru Champions League! Scoțienii au făcut anunțul, cu o zi înainte de nunta internaționalului român

12:56 » Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți. Temperaturile trec de 42 de grade. Recomandările medicilor

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un turist a murit călcat în picioare de un elefant, în Africa de Sud: „A coborât din mașină ca să facă poze și a fost atacat”

Un turist spaniol a murit călcat în picioare de un elefant după ce a coborât din maşină pentru a face poze într-un parc sud-african din apropiere de Johannesburg, au anunţat marţi autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost atacat duminică dimineaţa în Parcul Naţional Pilanesberg, foarte frecventat datorită celor circa 50.000 de hectare de faună sălbatică, aflate la doar 200 de kilometri de capitala economică a Africii de Sud, potrivit responsabililor parcului.

Victima, logodnica sa şi alte două femei conduceau propria maşină prin rezervaţie când au observat trei elefanţi şi trei pui de elefant, a precizat poliţia.

„Primele date sugerează că bărbatul a oprit vehiculul, a coborât şi s-a apropiat de elefanţi pentru a face poze. Elefanţii l-ar fi atacat şi ucis”, a declarat purtătorul de cuvânt a poliţiei, Sabata Mokgwabone.

Potrivit lui Pieter Nel, responsabil pentru conservare la Oficiul pentru parcuri şi turism al provinciei North West, conducătoarea turmei a devenit „agitată” văzând bărbatul apropiindu-se. Este „normal ca elefanţii să îşi apere puii”, a adăugat el.

„Mulţi turişti nu sunt conştienţi de pericole şi nu realizează cât de periculoase pot fi aceste animale”, a continuat el.

Celelalte ocupante ale maşinii, toate originare din Johannesburg, au scăpat nevătămate, a precizat poliţia, care a deschis o anchetă. Atacurile elefanţilor au loc frecvent în regiune.

În 2021, un presupus braconier a fost ucis de elefanţi în celebrul Parc Naţional Kruger din Africa de Sud.

Anul trecut, 50 de persoane au fost ucise şi 85 rănite de animale sălbatice, în principal elefanţi, în statul vecin Zimbabwe.

Pilanesberg şi alte parcuri sud-africane solicită vizitatorilor care se plimbă prin rezervaţii să ţină geamurile vehiculelor închise şi să nu coboare din maşini.

Sursa: digi.24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide