TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un bărbat de 40 de ani s-a înecat luni seară în stațiunea Jupiter, unde steagul roșu a fost arborat întreaga zi, din cauza valurilor mari și a curenților puternici.

Bărbatul ar fi așteptat ca salvamarii să-și încheie programul și s-a aventurat în marea tulburată. Pe parcursul zilei, spun aceștia, a fost oprit de mai multe ori când încerca să intre în apă.

A fost scos cu greu din valuri, iar medicii au fost nevoiți să constate decesul, după ce manevrele de resuscitare n-au dat rezultate.

Barbatul ar fi așteptat până ce salvamarii au încheiat programul și s-a aventurat în marea agitată. Curenții puternici l-au târât însă până aproape de dig, lângă stabilopozi, unde a fost observat de oamenii de pe mal. Alertați, salvamarii au revenit pe plajă.

Vlad Oprică, salvamar Jupiter: „Ajungând acolo am găsit o persoană de sex masculin între stabilopozii digului. Am intrat în încercarea de a o scoate la mal, să o scoatem printre stabilopozi, nu am reușit, curenții erau foarte puternici, valurile destul de mari, ceea ce a făcut o intervenție destul de riscantă”.

21 de oameni s-au înecat în mare de la începutul sezonului estival

 

Salvatorii se temeau să nu fi trași și ei de curenți sub stabilopozi ori să fie luați de valuri și zdrobiți de aceștia. Au reușit în cele din urmă să recupereze victima din marea agitată și au adus-o la mal cu un ski-jet. Medicii chemați de urgență au încercat să-l resusciteze pe bărbat.

Claudia Tătărici, purtător de cuvânt SAJ Constanța: „La ora 18.49 am fost solicitați prin serviciul 112, s-a deplasat un echipaj SMURD și unul SAJ cu medic. A fost găsit un pacient în stop cardiorespirator. S-a efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate, pacientul fiind declarat mort”.

Salvamarii le atrag din nou atenția turiștilor să respecte avertismentele și să nu intre în mare când este arborat steagul roșu. 21 de oameni au murit înecați de la începutul sezonul estival și până acum.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide