TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un virus a infectat peste 10 milioane de telefoane cu Android

Google a încercat mereu să-și protejeze sistemul de operare pentru mobile de software periculos și malware, doar că a fost mereu într-o poziție dificilă. Pe de-o parte promovează Android drept un OS open-source prietenos cu publicul și dezvoltatorii, dar în același timp încearcă să-l protejeze cât mai bine și să aibă o oarecare formă de control asupra aplicațiilor care ajung pe Play Store.

Aceste măsuri contradictorii rezultă de multe ori în probleme, iar cea mai nouă a fost descoperită de cercetătorii de la Zimperium zLabs. Aceștia au găsit un trojan numit GriftHorse care a fost injectat în peste 200 de aplicații de Android, care mai apoi au ajuns pe Play Store. De aici, virusul a infectat peste 10 milioane de telefoane din peste 70 de țări și a furat milioane de dolari de la victime.

Utilizatorii de Android nu știu să se protejeze

Din fericire virușii nu mai sunt chiar atât de periculoși ca înainte, astfel intervenția umană poate fi factorul decisiv dintre un dispozitiv protejat și unul compromis. Și fix pe asta se bazează viruși precum GriftHorse. Odată ce ai descărcat o aplicație infectată, vei începe să primești notificări care te înștiințează că ai câștigat fie un voucher, fie nu știu ce reducere, ori un bonus în aplicație. De aici, utilizatorii sunt redirecționați către o pagină care le cere numărul de telefon pentru confirmare.

Odată introdus numărul de telefon, vei fi abonat la un serviciu de SMS-uri premium care poate să te taxeze cu peste 35 de dolari pe lună. În acest fel, hackerii din spatele lui GriftHorse pot aduna câteva milioane de dolari pe lună. Desigur, protecția este simplă în acest caz: nu apeși pe notificări ciudate și dezinstalezi aplicația care ți le trimite. Dar curiozitatea oamenilor o să fie adesea motivul pentru care intră în bucluc, iar în cazul Android, aceasta este cea mai mare breșă de securitate.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide