TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ungaria se teme de valul de refugiați din Ucraina în contextul creșterii tensiunilor militare.

Premierul ungar Viktor Orban trage un semnal de alarmă cu privire la riscul cu care se poate confrunta Ungaria, în fața unui val de refugiaţi dinspre Ucraina în contextul creşterii tensiunilor militare de la granița cu Rusia sau dacă va izbucni un război, relatează EFE, citat de Agerpres. Potrivit sursei menționate, un astfel de val ar putea ameninţa inclusiv stabilitatea economică a Ungariei.

”Dacă lucrurile scapă de sub control, Ungaria s-ar putea confrunta cu o mare presiune, a păcii, militară şi a refugiaţilor, care ar provoca instabilitate economică”, a declarat Viktor Orban la o conferinţă de presă organizată după o întâlnire cu omologul său sloven, Janez Jansa, desfăşurată la frontiera ungaro-slovenă.

Viktor Orban estimează că un val de refugiaţi dinspre Ucraina ar putea fi mult mai mare decât cel provocat în anii ’90 de războiul din fosta Iugoslavie, de unde au venit atunci în Ungaria peste 100.000 de refugiaţi.

Premierul ungar, care în 2015 a respins migranţii veniţi din Orientul Mijlociu, consideră de asemenea că actuala criză din Ucraina ar putea fi mai greu de gestionat decât cea creată de destrămarea Iugoslaviei.

”Toți vor pierde”

Orban şi Jansa au susţinut amândoi necesitatea unui acord în Ucraina şi a detensionării situaţiei, premierul sloven manifestându-şi de asemenea opinia că în urma conflictului ucrainean nimeni nu va câştiga şi ”toţi vor pierde”.

Pe de altă parte, premierul ungar a apreciat că Uniunea Europeană trebuie să-şi consolideze puterea militară. ”Pentru a avea pace nu sunt suficiente bunele intenţii. Nu sunt suficiente nici declaraţiile de susţinere a păcii, ci este necesară o forţă care să le asigure”, a remarcat el.

Atât timp cât UE nu va dispune de o forţă militară comparabilă cu cea a Rusiei, blocul comunitar ”nu va putea decide asupra păcii, ci o vor face Rusia şi SUA” în locul său, a concluzionat Viktor Orban.

Sursa dcnews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide