TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Universitățile din Statele Unite ocupă 16 din primele 20 de locul în clasamentul anual întocmit de ShanghaiRanking Consultancy și publicat duminică. În 2020 în top 20 figurau 15 instituții de învățământ superior americane în acest clasament.

Universitatea Tokyo (Japonia, 24) este prima în top din Asia, în timp ce singura universitate din România, Babeș-Bolyai, figurează la egalitate cu alte 99 de instituții de învățământ superior pe locurile 801 – 900 din cele 1.000 de poziții ale clasamentului.

Clasamentul Academic al Universităților Mondiale (ARWU) a fost publicat pentru prima dată în iunie 2003 de Centrul pentru Universități de Nivel Mondial (CWCU), Școala Universitară de Educație (fostul Institut de Învățământ Superior) al Universității Shanghai Jiao Tong, China, și actualizat anual. Din 2009, Academic Ranking of World Universities (ARWU) a fost publicat și protejat de drepturile de autor de ShanghaiRanking Consultancy, care este o organizație complet independentă în domeniul informațiilor din învățământul superior și nu este subordonată legal niciunei universități sau agenții guvernamentale. ARWU folosește șase indicatori obiectivi pentru a clasifica universitățile mondiale, inclusiv numărul de absolvenți și personalul care câștigă premiile Nobel și medaliile Fields, numărul de cercetători foarte citați selectați de Clarivate Analytics, numărul de articole publicate în reviste de natură și știință, numărul de articole indexate în Science Citation Index – Indicele extins și de citare a științelor sociale și performanța pe cap de locuitor a unei universități. Peste 1800 de universități sunt de fapt clasate de ARWU în fiecare an, iar cele mai bune 1000 sunt publicate.” este explicația postată pe site-ul ShanghaiRanking Consultancy.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide