TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

La 60 de kilometri de Bucureşti, un conac impresionant este un loc plăcut de relaxare, dar şi de experinţe culinare sofisticate. În comuna Manasia, din judeţul Ialomiţa, există cel mai important punct de atracţie turistică din Bărăgan, relatează Adevărul.ro.

Este vorba despre un vechi conac, construit cu mai bine de un secol în urmă de Ion Hagianoff, fost ministru de Externe al Bulgariei. exilat în România.

Parcul Domeniului Manasia se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi a fost reamenajat în totalitate de către o echipă de arhitecţi peisagişti cu gazon englezesc şi alei pietruite.

Conacul impresionant are nouă saloane, fiecare amenajat diferit. Artiştii şi desginerii care au lucrat la restaurare au făcut ca şi în interior conacul să arate la fel cum era în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Sursa Foto: Domeniulmanasia.ro

Fiecare încăpere este mobilată cu piese rare, achiziţionate de la case de licitaţii celebre din Paris şi alte capitale europene. Piesa de rezistenţă o reprezintă camera orientală, pe care Ion Hagianoff a amenajat-o special pentru soţia sa, Marie Claire Hagianoff.

Sursa Foto: domeniulmanasia.ro

În prezent, la conacul de la Manasia se organizează atât evenimente publice cât şi private. De asemenea, el este introdus în circuitul turistic al judeţului Ialomiţa, fiind deschis vizitatorilor. Cei care vor să-i treacă pragul au însă nevoie de rezervări.

Crama conacului, cândva cu o capacitate totală de depozitare de 1 milion de litri, a fost zidită din cărămida produsă în fabrica proprie – Koska & Hagianoff.

Astăzi, crama se întinde pe o suprafaţă de 1000 de mp şi a fost recondiţionată pentru a găzdui degustări de vinuri, evenimente personale sau corporate. Este singura cramă din Romania, aflată la subsolul unei proprietăţi, ce se întinde pe o suprafaţă atât de vastă.

După ce comuniştii au preluat puterea la Bucureşti, soarta conacului se schimbă radical. Impozanta clădire este transformată în IAS, beneficiind de acest statut până în anul 1990. După această dată, clădirea intră într-un con de umbră, fiind lăsată să se degradeze.

În anul 2006, domeniul Manasia, abandonat şi aflat în stare jalnică, începe un nou capitol. Ariadna Löwendal Dănilă, fiica actriţei Irina Dall (Löwendal) şi nepoata marelui artist George Löwendal cumpără domeniul şi îl restaurează treptat cu ajutorul unei echipe de profesionişti formată din arhitecti, constructori, designeri şi scenografi condusă de soţul său, restauratorul Dorin Dănilă.

Ariadna Löwendal Dănilă creionează designul şi decorează fiecare cameră a conacului cu piese de mobilier şi accesorii elegante, fiecare cu povestea sa, cumpărate din cele mai bune magazine de antichităti din România şi străinătate, totul pentru a reda gloria şi eleganţa de odinioară.

Citește integral pe Adevărul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide