BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Lang a murit într-o clinică de oncologie din New York din cauza unei forme rare de limfom, potrivit mai multor relatări ale presei, informează EFE.

Alături de partenerii săi Artie Kornfeld, Joel Rosenman şi John P. Roberts, Lang a fost creierul din spatele festivalului Woodstock, eveniment care, la sfârşitul anilor 1960, a adus peste 400.000 de oameni la o fermă din Bethel, New York, pentru a asculta artişti precum Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane şi Santana.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone în 2009, Lang a declarat că Woodstock a fost un “moment de speranţă” într-o perioadă foarte întunecată pentru Statele Unite, marcată de Războiul din Vietnam, de lipsa de reacţie a guvernului şi de multe probleme legate de drepturile omului.

Antreprenorul muzical a fost implicat în organizarea celei de-a doua ediţii a Woodstock din 1994, care a reunit artişti din formaţia originală, precum Joe Cocker şi Grateful Dead, cu artişti mai moderni, precum Red Hot Chili Peppers, Green Day, Aerosmith şi Metallica.

Succesul de atunci l-a determinat pe Lang să facă presiuni pentru un nou Woodstock în 1999, pentru a marca a 50-a aniversare a Woodstock-ului original, dar demersul a fost în cele din urmă abandonat din cauza unor probleme financiare şi a dificultăţii de a asigura un loc de desfăşurare.

În afară de organizarea de festivaluri, Lang a fost managerul unor artişti şi a fondat Just Sunshine Records, care a lansat discuri semnate de Karen Dalton şi Betty Davis, printre alţii.

 

Sursa: ghimpele.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide