BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Următorul turneu mondial al Coldplay va fi net-zero carbon

Trupa britanică Coldplay a anunțat că următorul său turneu mondial va avea o amprentă netă de carbon zero și a lansat un plan de sustenabilitate care include tehnologia de captare directă a carbonului dezvoltată de Climeworks, care îndepărtează dioxidul de carbon din aer și îl depozitează în siguranță sau îl ambalează pentru uz comercial în produse precum băuturile gazoase, scrie Green Report.

Trupa a însoțit anunțul turneului Music of the Spheres cu o listă detaliată a inițiativelor de mediu despre care a spus că vor reduce emisiile de carbon cu 50% față de ultimul său turneu.

De asemenea, s-a angajat să utilizeze diverse metode de eliminare a carbonului pentru a compensa emisiile de carbon rămase. „Ne-am stabilit un obiectiv științific de reducere cu 50% a emisiilor noastre de CO2 folosind metoda„ contracției absolute ”, a spus trupa. „Ne angajăm să retragem orice emisii inevitabile în conformitate cu Principiile Oxford pentru compensarea net-zero a carbonului”.

Pardoselile cinetice și fără zboruri charter

Pentru atingerea obiectivului, energia folosită în timpul concertelor va proveni din surse complet regenerabile: instalații fotovoltaice, ulei de gătit uzat, podea cinetică, biciclete electrice pe care fanii le pot folosi pentru a genera energia necesară pentru încărcarea activă a bateriilor folosite în tipul spectacolului.

Pentru a realiza acest lucru, își va alimenta concertele prin energie complet regenerabilă, generată de instalații solare, ulei de gătit uzat, podea de stadiu cinetic și biciclete electrice care generează energie electrică pe care fanii le pot folosi pentru a încărca activ bateria spectacolului.

Această baterie mobilă reîncărcabilă de spectacol, prima de acest fel, a fost realizată în colaborare cu BMW din baterii reciclabile BMW i3.

În plus, pentru a reduce emisiile din transport, Coldplay va evita zborurile charter și va plăti o taxă suplimentară pentru utilizarea sau furnizarea de combustibil pentru aviație alternativ (SAF), obținut din deșeuri.

De asemenea, Coldplay s-a angajat să adapteze designul spectacolului astfel încât echipamentele și materialele locale să poată fi utilizate cât mai mult posibil, minimizând emisiile, în timp ce scena va fi construită din materiale refolosibile cu emisii reduse de carbon, inclusiv bambus și oțel reciclat.

Fiecare loc care va gazdui un concert Coldplay va avea desemnat un „responsabil de sustenabilitate” care stabilește cele mai bune practici de mediu, în timp ce fanii vor fi încurajați să folosească transportul cu emisii reduse de carbon la și de la spectacole printr-o aplicație turistică oficială care îi recompensează cu reduceri.

Articol preluat – green-report


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide