BREAKING NEWS
  • 15:13 » CURTEA DE ARGEȘ. SE REDESCHIDE PUB-UL MY CLUB! SUPER PARTY-URI IN ACEST WEEKEND!
  • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
  • 17:48 » Accident MORTAL în Dâmbovița. Pieton lovit de mașină
  • 17:46 » FOTO: Accident cu două autovehicule, în Suceava
  • 16:34 » VIDEO | Momentul în care un rus încearcă să înghită o viperă vie, pentru a-și impresiona prietenii. Bărbatul a murit ulterior
  • 16:28 » Florin Cîțu anunță negocieri cu USR PLUS pentru întoarcerea la guvernare: Ghinea a acceptat invitația la semnarea PNRR-ului
  • 16:20 » Coronavirus România, INFORMAȚII OFICIALE: 1.187.773 de infectări și 36.230 persoane decedate din cauza COVID-19

Ursul panda gigant nu mai e pe cale de dispariție

China a scos ursul panda gigant de pe lista speciilor pe cale de dispariție, după ce numărul celor care trăiesc în sălbăticie a crescut. Potrivit Beijingului, în prezent există 1.800 de urși panda care trăiesc în sălbăticie, ceea ce înseamnă că specia este clasificată ca fiind “vulnerabilă” în loc de “pe cale de dispariție”.

Nivelul “vulnerabil” este al cincilea pe scara speciilor aflate în pericol de extincţie. Urșii Panda au fost incluși pentru prima dată pe lista “pe cale de dispariție” în 1990, dar după mai mult de 30 de ani de muncă de conservare, numărul lor a crescut.

Numai în ultimul deceniu, numărul urșilor panda care trăiesc în sălbăticie în China a crescut cu aproape 20%. Beijingul a pus acest succes pe seama eforturilor de creștere a habitatului lor prin replantarea și repopularea pădurilor de bambus.

Bambusul reprezintă aproape toată dieta unui panda, un adult având nevoie să consume până la 45 de kilograme de tulpini de bambus în fiecare zi.

Programele de reproducere din cadrul grădinilor zoologice – cu puii folosiți pentru a suplimenta populațiile sălbatice – au contribuit, de asemenea, la creșterea populației.

World Wildlife Fund (WWF) a ajustat deja în 2016 la “vulnerabil” nivelul de ameninţare a urşilor panda, informând că există 1.864 de exemplare în lume.

Habitatul natural al urşilor panda se limitează în prezent, potrivit WWF, la şase zone muntoase din provinciile chineze Sichuan, Shaanxi şi Gansu.

China, ţara de origine a urşilor panda, a creat peste 40 de rezervaţii naturale a căror suprafaţă atinge 16.200 de kilometri pătraţi.

Decizia Chinei vine la cinci ani după ce Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, care gestionează “lista roșie” globală a speciilor amenințate, a eliminat și urșii panda uriași de pe lista speciilor pe cale de dispariție.

La momentul respectiv, Beijingul nu a fost de acord cu această decizie, afirmând că, în opinia sa, amenințarea la adresa urșilor panda sălbatici este încă suficient de importantă pentru a justifica clasificarea ca fiind pe cale de dispariție.

Reclasificarea panda în cadrul Chinei “reflectă îmbunătățirea condițiilor lor de viață și eforturile Chinei de a le păstra integrate habitatele”, a declarat conservatorul Cui Shuhong în timpul unei conferințe de presă.

De asemenea, panda în captivitate reprezintă o sursă importantă de bani pentru China, care închiriază animalele la grădinile zoologice din întreaga lume pentru sume de până la 1 milion de dolari pe an, din cauza mulțimii mari de oameni pe care o atrag.

Beijingul folosește, de asemenea, împrumuturile de panda ca monedă de schimb diplomatic, încheind adesea înțelegeri cu grădini zoologice din țări care îi acordă acorduri comerciale favorabile.

Sursa: green-report.ro

Sursa foto: infoanimale.net

Daca ti-a placut, distribuie acum!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide