TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Deputatul USR Alin Apostol acuză parlamentarii PSD, UDMR și o parte din liberali că au votat marți pentru menținerea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Votul a venit în Comisia de Administrație din Camera Deputaților.

”USR a propus abrogarea amendamentului din ordonanța de urgență din 2019, prin care s-au instituit pensii speciale pentru anumiți aleși locali – cei ce au ocupat funcția de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de consiliu judetean începând cu 1992. Proiectul a ajuns în Comisia de Administrație din care fac parte și tocmai a fost respins de PSD & UDMR & o parte din PNL. E bine să știți adevărul – cine mimează, mustind de ipocrizie, în fața voastră desființarea pensiilor speciale, dar când vine vorba de decizie efectivă, schimbă foaia”, arată Apostol într-un comunicat de presă.

Deputatul USR arată căimpactul bugetar al acestor pensii speciale nu este cunoscut, singura estimare fiind lansată în 2019 de Ministrul Administrației – 150 milioane pe an.

”Nu suntem egali în fata legii când vine vorba de sistemul unitar de pensii. Unii sunt „speciali”, doar „fraierii” se supun principiilor obligativității, egalității și contributivității la formarea sistemului de pensii publice”, arată Apostol. (Sursa foto: Pixabay)

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide