TRENDING

14:19 » Atac al ucrainenilor pe teritoriul Rusiei: Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rostov, după ce a fost lovită de drone

14:16 » Avertismentul salvamontiștilor pentru românii care merg la munte pe caniculă. Ce e bine să facă și ce trebuie să evite

14:06 » Un tânăr de 18 ani din Cluj a murit sub ochii familiei, cu care se afla la lac. Ce cred martorii că s-a întâmplat

13:09 » Ianis Hagi pentru Champions League! Scoțienii au făcut anunțul, cu o zi înainte de nunta internaționalului român

12:56 » Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți. Temperaturile trec de 42 de grade. Recomandările medicilor

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Vacanțele în destinațiile turistice preferate de români sunt mai scumpe în acest an. În Turcia prețurile au explodat

Vacanţele în Europa s-au scumpit cu o medie de 4%. În România, Serbia şi Croaţia înregistrează creşteri de aproximativ 8% pentru vacanţele din acest an. Pe de altă parte, vizitarea Japoniei devine mai accesibilă.

Din cauza creșterii tuturor prețurilor din ultima perioadă oamenii sunt mult mai atenți la cheltuielile pe care le au și se gândesc de două ori, inclusiv atunci când își aleg destinația de vacanță, mai ales că în acest an vacanţele în Europa s-au scumpit, în medie, cu 4%, arată o analiză făcută de o companie de tranzacţionare pe bursele internaţionale.

Dacă ne uităm la Spania, de exemplu, una dintre cele mai vizitate destinații, inclusiv de către români, datorită peisajelelor , culturii, dar și plajelor deosebite, cele mai mari scumpiri se resimt în orașele Madrid și Galisia.

De asemenea, în ultimii ani, turismul din ţările Europei de Est a crescut considerabil, iar acest lucru se reflectă şi în evoluţia preţurilor.

De exemplu, avem o creștere de 8% față de anul trecut în țări precum Croația, Serbia, dar și România. Asta înseamnă că și vacanțele în țară sunt mult mai scumpe.

Cel mai mult însă se resimte această creștere a prețurilor atunci când alegem să ne petrecem vacanța în Turcia. Pentru cazare, mese, dar și transport, prețurile au crescut aici cu 70%.

Pe de altă parte, vestea bună este că Japonia este mai accesibilă în acest an. Vizitarea acestei țări este mai ieftină cu 11% față de 2023, datorită devalorizării monedei japoneze în ultimele douăsprezece luni. Așa se explică numărul record de turiști care au vizitat această țară în ultima vreme. Doar în luna martie peste trei milioane de oameni și-au petrecut vacanța în „Țara Soarelui Răsare”.

Sursa: digi.24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide