TRENDING

15:12 » HARTĂ. România iese de sub codul roșu dar canicula persistă în unele regiuni. ANM a emis și cod galben de furtuni

15:10 » Controale antifraudă la firmele care fac ITP. 19.000 de inspecţii tehnice nedeclarate au fost descoperite la un singur service

15:06 » MAE confirmă implicarea unei familii de români în violențele din Leeds. „Situația minorilor nu a fost adusă la cunoștința consulatului”

15:02 » Haos în aeroporturi și zboruri oprite la sol după ce aplicațiile Windows nu au mai funcționat. Microsoft a anunțat remedierea problemei

14:54 » Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat, vineri, că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, însumând 60.000 de doze, va ajunge în România săptămâna viitoare, în data de 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programarea. Acesta va fi folosit în special de medicii de familie și în centrele de vaccinare mobile, fiind un vaccin care nu necesită condiții speciale.

„O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

El a subliniat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare, astfel încât va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar şi în centre mobile de tip container care vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Totodată, secretarul de stat a arătat că nu este dovedită o asociere între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de evenimente tromboembolice la cei vaccinaţi şi că este favorabilă „balanţa de beneficii-riscuri” pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Şeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 de astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson, potrivit Agerpres.

De asemenea, Andrei Baciu afirma, marţi, că primul lot de 60.000 de doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson era aşteptat să ajungă în România în a treia săptămână a acestei luni şi în ultima săptămână din aprilie, o altă tranşă, de aproximativ 103.000 de doze, fiind vorba de un total de 163.000 de doze în această lună.

sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide