BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Valeriu Gheorghiță: Aproape 14.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu doza a treia

Aproape 14.000 de români au primit cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, până astăzi la prânz, iar oamenii continuă să vină la centrele de vaccinare pentru a se imuniza cu doza booster, a anunțat marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul militar a afirmat că până la ora 12,00 au fost vaccinate cu cea de-a treia doză 13.963 persoane.

De asemenea, 25.774 de persoane s-au programat în platforma de programare pentru doza 3, în condițiile în care programările în platformă au fost deschise aseară, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță

Pentru vaccinul de la compania Pfizer s-au programat peste 24.082 persoane, iar pentru vaccinul de la compania Moderna – 1.692 de persoane.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că la doza 3 pot fi folosite vaccinurile Pfizer și Moderna indiferent de serurile folosite anterior.

„Vreau să subliniez faptul că persoanele care au primit la prima schemă vaccinuri de la Pfizer au recomandare de prima intenție să continue vaccinarea cu același tip de vaccin însă se permite vaccinarea cu Moderna la solicitarea persoanei respective. Și cei care au fost vaccinați cu Moderna pot opta pentru Pfizer la rapel. Persoanele vaccinate cu Astra Zeneca pot opta pentru unul dintre cele două tipuri de vaccinuri, Pfizer sau Moderna”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Această doză de rapel este ferm recomandată deoarece restabilește eficiența vaccinurilor, a precizat medicul Gheorghiță.

Campania de imunizare cu doza trei a început marți dimineață, iar cei care doresc să se vaccineze cu doza suplimentară o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.

sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide