TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de deces de 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru

Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de deces de 20 de ori, în condițiile în care nu există în acest moment niciun medicament care să facă acest lucru, a declarat, în această dimineață, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare. Medicul militar susține că a discutat și cu alte țări, inclusiv cu Portugalia, țara europeană cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva noului coronavirus, iar acestea “nu au făcut nimic diferit”. “În câteva luni s-a redus ezitarea de la 40% la 2% prin faptul că toată societatea s-a mobilizat împotriva acestui virus”, în timp ce în România oamenii au fost supuși teoriilor anti-vacciniste, a pus șeful CNACAV.

Riscul de deces din cauza COVID-19 al unei persoane cu vârsta de peste 60-65 de ani și o boală cronică este de câteva ori mai mare decât cel al unui tânăr sănătos, mai spune Gheorghiță, potrivit HotNews.ro.

“Ceea ce facem prin vaccinare este să reducem riscul de deces la al unui tânăr care nu are boli cronice, adică un risc foarte mic”, a arătat medicul militar.

Coordonatorul campaniei de vaccinare mai spune că, din punct de vedere organizatoric și logistic, România a fost un exemplu pentru multe țări, prin faptul că a pus la dispoziție “accesul simplu la vaccin”.
“Am pus la dispoziție centre de vaccinare cu o capacitate de vaccinare de peste 150.000 de persoane pe zi”, a mai spus șeful CNACAV.

La rândul său, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele al CNCAV, a afirmat că percepția în societate este că “pentru un gest medical care are în spate toate dovezile științifice, pentru vaccinare, este că trebuie să îți faci curaj”. Baciu a admis însă faptul că “la nivelul decidenților lucrurile se puteau face mai bine”.

sursa: Realitatea.net

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide