TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Două noi cazuri în România

Cei doi bărbați cu variola maimuței sunt din București, la fel ca și precedentele 9 cazuri.

Ministerul Sănătății a precizat că pacienții au o stare de sănătate bună și se află în izolare la domiciliu. Unul dintre bărbați este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței.

28 iun. – Acum 24 ore

Trei noi cazuri în România

Trei bărbați de 24, 33 și 38 de ani au fost diagnosticați cu variola maimuței, a anunțat marți Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Astfel, numărul pacienților din România identificați cu acest virus, care s-a răspândit în ultimele luni în Europa, a crescut la 9.

Autoritățile transmit că starea lor de sănătate este bună și se află în prezent în izolare, unul în spital, în timp ce alți doi la domiciliu.

Urmează să fie efectuate anchete epidemiologice pentru a se stabili persoanele care au intrat în contact cu cele trei persoane care s-au infectat.

23 iun. – Acum 6 zile

Ministerul Sănătății anunță un nou caz de variola maimuței în România

Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din Bucureşti, iar investigaţiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuţei,.

Bărbatul este în spital şi va rămâne în izolare.

21 iun. – Acum o saptamana

Cinci cazuri de variola maimuței, confirmate până acum

„Este vorba de un bărbat de 37 de ani. Simptomele au apărut pe data de 18 iunie iar infecția a fost confirmată astăzi în urma investigațiilor de laborator. Pacientul are o formă ușoară a bolii și este izolat la domiciliu”, au transmis reprezentanții instituției.

20 iun. – Acum o saptamana

Rafila recomandă evitarea relațiilor intime cu necunoscuți

Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante pentru propagarea bolii numite variola maimuței, iar evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute „este o măsură de protecţie individuală pe care putem să o luăm cu toţii”, a transmis ministrul Sănătății.

Adrian Marinescu, despre variola maimuței: „Persoanele născute după 1979 au risc mai mare de infectare”

Medicul infecționist Adrisn Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că vaccinarea pentru variola umană, care a fost obligatorie până în 1979, protejează timp de zeci de ani, ceea ce scade riscul de infectare cu variola maimuței în rândul celor imunizați.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80-85 la sută din datele pe care le avem. Și altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a spus Marinescu.

16 iun. – Acum 2 saptamani

Dosar penal pentru primul român confirmat cu variola maimuţei

Acesta este cercetat pentru infracțiunea de „omisiunea declarării unor informații”, transmite Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

„La data de 13 iunie a.c., un bărbat de 26 de ani, care prezenta simptome specifice unei afecțiuni virale, a fost internat la o unitate spitalicească din sectorul 3. În urma informațiilor apărute în spațiul public, constând în aceea că, bărbatul a refuzat să ofere informații cadrelor medicale, cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu alte persoane, la data de 14 iunie a.c., polițiști ai Secției 12 s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omisiunea declarării unor informații”, au transmis autoritățile într-un comunicat de presă.

16 iun. – Acum 2 saptamani

Al patrulea caz de variola maimuței, contact cu primul diagnosticat

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, 16 iunie un nou caz de variola maimuței. Este vorba de un bărbat de 36 de ani din București, contact cu primul pacient diagnosticat.

„Acesta s-a prezentat ieri (n.r. – miercuri, 15 iunie) la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 12 iunie. Starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a transmis ministerul Sănătății.

15 iun. – Acum 2 saptamani

Al treilea caz de variola maimuței, confirmat de autorități

Pacientul în vârstă de 31 de ani s-a simțit rău și a mers la o clinică din București. În urma analizelor, a venit confirmarea bolii.

Autoritățile au precizat că starea generală a pacientului este bună, dar a rămas internat. Bărbatul nu are istoric de călătorie în străinătate.

15 iun. – Acum 2 saptamani

UE a semnat un acord pentru achiziționarea a 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Vaccinurile vor fi cumpărate cu fonduri UE și livrate statelor UE, a declarat comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides. Dozele urmează să fie livrate proporțional cu populația, începând cu statele care au cea mai mare nevoie. Livrările vor începe imediat și vor fi finalizate în următoarele luni, a spus compania.

Vaccinul biotehnologic danez Bavarian Nordic, cunoscut sub numele de Imvanex în Europa și Jynneos în Statele Unite, a fost aprobat împotriva variolei.

Vaccinul nu este încă autorizat în UE împotriva variolei maimuței, a spus Comisia UE. „Cu toate acestea, vaccinul împotriva variolei protejează oamenii de variola maimuței, deoarece acest virus este strâns legat de virusul variolei”, a spus Comisia.

Achiziția privind vaccinul pentru variola maimuței, boală ce a fost eradicată în 2020, vine în contextul în care, din 18 mai, au fost raportate aproximativ 900 de cazuri în 19 țări UE, Norvegia și Islanda.

14 iun. – Acum 2 saptamani

Al doilea caz de variola maimuței, tot în Capitală

Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București, iar „investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței”, a transmis atunci Ministerul Sănătății.

13 iun. – Acum 2 saptamani

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat la București

După investigații, s-a constatat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, se mai arată în comunicatul autorităților, care au precizat că investigația epidemiologică este desfășurată de DSP București.

20 mai – Acum o luna

Simptome variola maimuței

„O caracteristică ce deosebește infecția cu variola maimuței de cea cu variolă este umflarea ganglionilor limfatici”, a spus CDC.

Urmează o erupție larg răspândită pe față și pe corp, inclusiv în interiorul gurii și pe palme și tălpi. Pustulele sunt dureroase, sidefate și pline de lichid, adesea înconjurate de cercuri roșii. În cele din urmă, acestea se usucă și trec, într-o perioadă de două până la trei săptămâni, a spus CDC.

„Tratamentul este, în general, de susținere, deoarece nu există medicamente specifice disponibile. Cu toate acestea, este disponibil un vaccin care poate fi administrat pentru a preveni dezvoltarea bolii”, a spus Jimmy Whitworth, profesor de sănătate publică la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Dezinfectanții obișnuiți de uz casnic pot ucide virusul variolei maimuțelor, potrivit CDC.

La variola normală, mortalitatea este de sub 30%, potrivit precizărilor făcute de autoritățile române prin doctorul Cristian Apetrei, profesor în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Variola maimuței este mai puțin mortală decât variola normală, boală eradicată în 1977. Varianta vest-africană are o rată a mortalității de sub 4%.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide