BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dacă în Europa această iarnă va fi la fel de rece ca ultima, criza energetică ar putea deveni definitorie pentru UE. Costurile energiei îi fac deja pe europenii să simtă frigul.

Costurile energiei cresc în Europa, iar cetățenii sunt cei mai loviți. Vremea a jucat un rol important, dar există și întrebări cu privire la aprovizionarea cu gaze de către Rusia, scrie Deutsche Welle intr-un comentariu.

În toată Europa, facturile la energie electrică pentru gospodării și întreprinderi au crescut dramatic. Au crescut constant pe parcursul anului 2021, dar în septembrie costurile au explodat. Numai în această lună, prețurile en-gros ale energiei electrice din Germania au crescut cu aproape 50%.

Prețurile ating valori maxime, deoarece o combinație de factori contribuie la reducerea sectorului energetic european. Principala cauză este lipsa globală de gaze: prețul gazului natural a crescut de 4 ori în Europa de la începutul anului.

Subvenții, ajutoare de urgență

Situația pare să se înrăutățească și multe guverne se tem acum de întreruperi înaintea unui salt inevitabil al cererii pe tot parcursul iernii.

În Regatul Unit, cele mai mari companii energetice din țară au solicitat guvernului un pachet de ajutor de urgență. Cinci furnizori mai mici au ieșit deja din afaceri în ultima lună, neputând să plătească energia pe care s-au angajat să o furnizeze companiilor.

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide