BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În pofida faptului că numărul persoanelor diagnosticate cu maladia Alzheimer este în creștere accelerată deocamdată nu există niciun tratament eficient.

Folosind o rețea de genotipare, cercetătorii de la Clinica Cleveland au pus cap la cap date genetice și de altă natură pentru a stabili care dintre cele peste 1.600 de medicamente aprobate de Autoritatea pentru Medicamente și Alimente ar putea fi eficace în tratarea Alzheimer.

Ei au acordat un scor mai bun acelor medicamente care vizau proteinele amiloid și tau – două proteine prezente în neuroni și a căror modificare reprezintă pincipalul incidiu în stabilirea diagnosticului Alzheimer, spre deosebire de acele medicamente care vizau doar una dintre proteine.

“Sildenafil, despre care studiile preclinice au arătat că ajută în mod semnificativ la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei, este candidatul cel mai bun (în tratamentul maladiei- n.red), a declarat doctorul Feixiong Cheng, cel care a și condus studiul.

Ulterior, cercetătorii au folosit o bază de date cu peste 7 milioane de persoane din SUA pentru a stabili relația dintre utilizarea Viagrei și evoluția Alzheimer comparativ cu cazurile în care subiecții nu foloseau medicamentul respectiv.

Cercetătorii au făcut și un experiment de laborator arătând că sildenafilul duce la creșterea celulelor nervoase și a proteinelor tau, oferind astfel o perspectivă asupra modului în care acest lucru ar putea influența modificările de la nivelul creierului care sunt legate de apariția bolii. Concluziile studiului au fost prezentate în publicația Nature Aging.

Doctorul Ivan Koychev, cercetător la Universitatea Oxford care nu a participat la realizarea acestui studiu, a spus însă că rezultatele sunt încurajatoare pentru că identifică clar un medicament care ar putea fi folosit în tratamentul pentru Alzheimer.

 

Sursa: ghimpele.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide