TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Actriţă, producătoare de filme, cântăreaţă, compozitoare, jurnalistă. Rita Wilson pare că are talente nenumărate şi le foloseşte pe toate din plin. Şi mai are ceva – o căsnicie de pus la panou. Căsătorită de 34 de ani cu Tom Hanks, actriţa arată că mirajul Hollywoodului şi celebrităţii nu îşi face simţită prezenţa printre cei care ştiu ce vor şi ce i-a adus împreună.

Rita Wilson, un artist complex

Rita Wilson s-a născut pe 28 octombrie 1956 drept Margarita Ibrahimoff, la Los Angeles, într-o familie de imigranţi. Mama era grecoaică, tatăl, bulgar. Acesta şi-a schimbat numele la 11 ani după ce a ajuns în Statele Unite, iar Wilson a fost ales după numele unei străzi pe care trecea adesea.

La 10 ani Rita a început să joace în piesele de teatru de la şcoală, iar asta i-a plăcut foarte mult. Atât de mult încât la 16 ani îşi făcea debutul în mod profesionist, pe o scenă din Los Angeles. Tot atunci şi-a făcut debutul şi pe marele şi pe micul ecran.

Prima apariţie într-un film a fost într-un episod din sitcomul care s-a bucurat de mare succes la începutul anilor `70, The Brady Bunch. La începutul anilor `80 a apărut într-un alt serial care a făcut furori în întreaga lume, MASH şi tot filmările pentru un serial, Bosom Buddies, au adus-o faţă în faţă cu cel ce avea să-i devină soţ câţiva ani mai târziu, Tom Hanks.

N-a rămas departe nici de Hollywood, trecându-şi numele pe genericul unor filme celebre, precum Volunteers, Sleepless in Seattle, Runaway Bride, The Story of Us sau Larry Crowne.

Iar ca producător a reuşit mai multe performanţe majore. Prima: a adus-o pe Nia Vardalos în distribuţia My Big Fat Greek Wedding, iar pelicula a ajuns filmul indepedent cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În 2008 tot ea a produs un alt film de succes, Mamma Mia, precum şi continuarea acestuia, Mamma Mia! Here We Go Again, 8 ani mai târziu.

În 2006 şi-a făcut şi debutul pe Broadway, în producţia Chicago, în rolul lui Roxie Hart şi o mare parte din activitate şi-a dedicat-o teatrului, inclusiv pieselor independente. A jucat inclusiv în Dinner With Friends, piesă premiată cu Pulitzer.

Rita Wilson a fost însă mereu pasionată şi de muzică, iar asta s-a concretizat în 2012 cu lansarea primului său album, unul de coveruri, AM/FM. A fost bine primit de public, aşa că asta i-a dat aripi şi a început să-şi scrie propriile piese, următorul album primind chiar numele ei.

sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide