BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ivan s-a născut în data de 25 august 1530 în Kolomenskoye și a fost moștenitorul lui Vasili al III-lea al Rusiei, Mare Cneaz al Moscovei, și al Elenei Glinskaya. În ciuda poziției sociale deosebite pe care o avea familia sa, acest lucru nu i-a oferit o copilărie liniștită, întrucât liniștea familiei sale avea să fie tulburată de un incident tragic. Pe când viitorul conducător al Rusiei avea doar 3 ani, tatăl său s-a stins din viață.

Astfel, la o vârstă atât de fragedă, Ivan a moștenit titlul tatălui său și a fost numit Mare Cneaz al Moscovei, având-o aproape doar pe mama sa care să-l ghideze și să-l susțină.

Chiar dacă Ivan purta titlul de conducător al țări, această poziție nu i-a asigurat o copilărie fericită și lipsită de griji. Dimpotrivă, cei care ar fi trebuit să-i poarte de grijă erau mult prea prinși în intrigile și comploturile de la Curtea Regală, care devenise un loc umbrit de haos și e crime pentru putere.

 

Un conducător puternic avea nevoie de o parteneră pe măsură, care să-i fie alături în toate și să-l ajute să țină în frâu, chiar și formal, întreg poporul. Aceasta a fost Anastasia Romanova, descendentă a unei familii nobile a Rusiei, cu care s-a căsătorit în data de 3 februarie 1547. Cei doi vor avea o familie numeroasă, formată din trei fiice și trei fii, moștenitorul de drept fiind primul născut, Feodor I.

Există și o legendă în jurul acestei catedrale, referitoare la arhitectul care a proiectat-o. Se pare că din dorința de a păstra măreția și unicitatea construcției, Țarul ar fi poruncit ca bărbatul să-i fie scoși ochi, pentru a nu mai fi capabil să ducă la sfârșit un proiect asemănător.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide