TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Comunicat de Presă

Programul ,, Vinerea Verde ”continuă la CJD

 

Vicepreședinții consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a preferat astăzi un mod de deplasare verde către locul de muncă, alegând o trotinetă electrică.

Luciana Cristea, vicepreședinte CJD: „ Am renunțat la mașină nu doar astăzi, pentru că este„ Vinerea Verde ”, ci voi continua să merg în acest fel și în zilele următoare. Îi încurajez pe toți colegii din Consiliul Județean Dâmbovița să renunțe la autoturismele personale. Este important pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea noastră să reducem emisiile de carbon din atmosferă. Cred că puțină mișcare este binevenită oricând. Felul în care noi, oamenii, ne deplasăm poate schimba lumea în care trăim. Rezultatele acestei inițiative vor putea fi cuantificate într-un grad de poluare mai redus, o sănătate publică mai bună și o calitate a vieților mai bune ” .

Pe 12 martie 2021 Consiliul Județean Dâmbovița a aderat la programul național „Vinerea verde”, ce a fost lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și care a debutat în toate orașele țării.

Programul urmărește să-i încurajeze pe angajați să opteze pentru moduri alternative de deplasare către și de la locul de muncă, care să contribuie la reducerea emisiilor auto, ce contaminează aerul și nu amenință sănătatea.

Un gest în favoarea conștientizării problemelor de mediu și a amenințărilor pe care acestea le constituie la adresa sănătății publice poate constitui și aderarea, săptămânal, vinerea, a cel puțin un sfert din angajații instituțiilor publice la această inițiativă verde prin adoptarea unor modalități alternative de deplasare (biciclete, trotinete electrice, mersul pe jos).

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide