BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

VIDEO: Doi bărbați care au creat conturi similare unei bănci, apoi au furat banii clienților, reținuți

Doi bărbați care au creat pe rețele de socializare conturi similare unei bănci și, sub pretextul actualizării datelor în sistemul bancar au obținut datele secrete ale unor conturi, au fost reținuți de polițiști. Cu banii sustrași de la victime, cei doi au cumpărat produse de lux.

Polițiști Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Buzău, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracțiuni în domeniul informatic.

Cercetările efectuate în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022 arată că din luna septembrie a anului trecut, doi bărbați ar fi creat pe rețele de socializare conturi similare cu cele ale unei bănci ce operează în România și, sub pretextul actualizării datelor existente în sistemul bancar, a unor oferte de credit sau refinanțare, au obținut date – user, parolă, cod de securitate – ale mai multor persoane, cu care ar fi interacționat prin intermediul unei aplicații online, iar ulterior ar fi accesat conturile bancare ale victimelor.

Cei doi sunt acuzați că folosind datele clienților reali ai băncii au achiziționat produse de lux.

Până la acest moment, 4 persoane vătămate au fost prejudiciate, suma ridicându-se la aproximativ 65.000 euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, telefoane mobile și bijuterii.

Cei doi bărbați, de 22 și 26 de ani, au fost reținuți.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Sursa: Romania24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide