TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

 VIDEO  Imaginile dezastrului lăsat în urmă de viituri. Orașul Sinaia este acoperit de mâl, iar în județul Alba apele s-au revărsat din nou

Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe zone din țară. Marți dimineața, toate drumurile din Sinaia se aflau sub puhoaie. Apele au măturat cu putere șoseaua și calea ferată care trece pe lângă stațiune, iar o mașină a fost smulsă de pe asfalt și răsturnată. Mai multe case dintr-un cartier au fost inundate, iar locuitorii evacuați, ca măsură de prevenție. În localitatea Ocoliș din Alba apele s-au revărsat din nou, iar județul se află iar sub avertizare cod roșu. 

Apele s-au revărsat pe toată Valea Prahovei, inclusiv la Bușteni, acolo unde DN1 a fost blocat vreme de câteva ore. Case, drumuri și linii de cale ferate au fost acoperite de ape. Viitura s-a retras, însă tot ce a fost în calea apelor a rămas acoperit de mâl. Zona rămâne sub avertizare cod portocaliu de furtuni până marți noapte, la ora 3. Riscul ca pagubele să fie și mai mari rămâne ridicat.

Imagini filmate cu o dronă arată adevărata amploare a distrugerilor : maluri erodate, apa ajunsă până la zidurile unor case, zeci de locuințe care par la un pas să se prăbușească în albia râului. O mașină a fost smulsă de pe asfalt și luată de ape.

DN1 a fost blocat în Bușteni din cauza viiturii

DN1 a fost complet blocat marți dimineața în stațiunea Bușteni, în urma unei ploi abundente. Apa și aluviunile au acoperit carosabilul, în noaptea de luni spre marți, în urma unei ploi torențiale, iar traficul de pe DN1, din zona localității Bușteni, a fost deviat.

Primarul din Bușteni, Laurențiu Corbu, a declarat marți dimineață, la Digi24, că în jur de 100 de case din localitate au fost inundate. În prezent, mai multe utilaje lucrează la decolmatarea pârâului Jepi. Din cauza puhoaielor, două poduri au fost blocate.

Apele s-au revărsat din nou în localitatea Ocoliș din Alba

Județul Alba a fost puternic afectat de inundații cu repetiție. Zona este sub un cod roșu de inundații până la ora 15. În localitatea Ocoliș apele s-au revărsat din nou în această dimineață. Trei locuințe au fost evacuate.

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe, iar în satul ieşean Hândreşti un bărbat a fost găsit mort în albia unui pârâu, a anunţat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate au fost Alba, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Timiş.

“În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curţi, 21 beciuri/subsoluri, trei operatori economici, precum şi pentru degajarea mai multor arbori căzuţi pe carosabil”, se arată într-un comunicat al IGSU transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Alba, Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit decedat.

sursa- digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide