BREAKING NEWS
  • 16:21 » APIA: Plăţi de 1,26 miliarde de euro pentru 745.155 de fermieri ce au depus Cerere unică de plată în 2021
  • 16:11 » Luptă în instanță pentru „Babele” şi „Sfinx”. Prefectura Prahova: Monumentele rămân în domeniul public al oraşului Buşteni
  • 15:54 » Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Rafila și Cîmpeanu
  • 15:47 » OMS avertizează: „Probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”
  • 15:44 » Un șofer beat oprit de poliție în Predeal a încercat să ofere 8.000 de lei agenților ca să-l lase să plece
Daca ti-a placut, distribuie acum!

VIDEO Podul de la Brăila: La 200 de metri înalţime, constructorii japonezi pregătesc întinderea cablurilor principale

Lucrările la Podul peste Dunăre de la Brăila sunt în grafic, iar cele mai noi imagini surprind constructorii japonezi în etapa de pregătire a întinderii cablurilor principale, una dintre cele mai spectaculoase faze ale proiectului de aproape o jumătate de miliard de euro.

La 200 de metri înălţime, pe unul dintre pilonii podului supranumit „Golden Gate de România” secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a făcut o vizită de lucru şi a prezentat sistemele complexe care vor susţine prin cabluri platforma drumului de 2 kilometri. Oficialul din Ministerul Transporturilor subliniază că Podul de la Brăila va fi al treilea din Europa după dimensiuni. „După finalizare, podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune”, a scris, pe Facebook, secretarul de stat.

În această vară este programată întinderea cablurilor principale, acestea cântărind 6.700 de tone (60 cm diametru), iar deschiderea circulaţiei este estimată pentru sfârşitul anului viitor şi condiţionată de finalizarea drumurilor de legătură între infrastructura existentă şi cel mai mare pod din ţară.

Date tehnice

De lansarea cablurilor este răspunzător constructorul japonez, asocierea italo – niponă Astaldi- IHI Infrastructure, iar ridicarea platformei ,,„catwalk” ar trebui să se încheie luna viitoare.

Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală de 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea.

Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar primele lucrări au început în decembrie 2018.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide