TRENDING
  • 22:45 » Beton produs cu CO2 captat din atmosferă. Tehnologia, testată în premieră
  • 22:44 » Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?
  • 22:43 » La ce oră este indicat să îți bei cafeaua. Recomandările specialiștilor
  • 22:42 » Dr. Mihaela Bilic, despre rețeta sigură de slăbit: „Fără nimic de ciugulit!“ Ce spune despre carne și grăsimi
  • 22:40 » Polițiștii au oprit o mașină care mergea haotic și au fost uimiți de descoperire: la volan se afla un tânăr de 14 ani, iar pe banchetă erau părinții săi beți
Daca ti-a placut, distribuie acum!

 

Pompierii încearcă să salveze locuințe de incendiu într-o operațiune dramatică din Voutas, Istiaia pe insula Evia din Grecia.

Infernul grecesc: 154 incendii în prezent în Grecia

Grecia trage
O casă arsă în Limni, Evia. Credit: Reporter grec

Sâmbătă, Grecia a luptat pentru a cincea zi consecutivă cu zeci de incendii în toată țara.

Mii de pompieri greci , precum și unii din alte națiuni europene și din Israel , își continuă eforturile pentru a stinge incendiile sălbatice care au provocat daune fără precedent în toată Grecia.

Grecia s-a confruntat cu un total de 154 incendii în toată țara vineri, a declarat vineri seară ministrul adjunct al protecției civile pentru gestionarea crizelor, Nikos Hardalias, 98 dintre aceste incendii fiind noi.

Cele mai mari dintre toate au deteriorat sute de case în multe suburbii din nordul Atenei, insula Evia, Peloponez și în alte părți.

Insula Evia, cele mai grave incendii din Grecia până acum

Incendiile devastatoare care au izbucnit în nordul insulei Evia din  Grecia  și-au continuat drumul distructiv vineri seară și sâmbătă dimineață.

Frontul de incendiu a intrat în orașul Limni din partea de nord-vest a insulei, provocând haos și distrugere.

Printre așezările care au văzut revenirea incendiilor de vineri seara s-au numărat cele ale lui Metohi, Zoodochos Pigi, Kalyvia, Spathari, Troupi, Prokopi, Rovies, Marouli, Kokkinomilia, Kryoneritis și Tsapournia.

Oamenii din apropierea satelor Elliniko, Avgaria, Galatsona și Monokarya au fost, de asemenea, afectați de incendii, din fericire, însă fără a fi nevoiți să-și evacueze casele.

Până sâmbătă după-amiază, majoritatea acestor fronturi de incendiu fuseseră puse sub control. Cu toate acestea, zona din jurul Spathari este încă amenințată, deoarece reaprinderea a provocat un nou front local de incendiu.

North Attica, Epicentrul Incendiilor Greciei de marți

În zona Varympompi din Atena, cel mai mare incendiu dintre toate, s-au înregistrat peste 100 de buzunare de foc aprinse între miercuri și vineri seara.

Arzând pe Mt. Parnitha, focul a rămas sub control joi, vineri și noaptea de sâmbătă dimineață.

Jâdea seara a străbătut zonele Drosopigi și Kryoneri, răspândindu-se spre nord și est, situație care a continuat tot drumul până sâmbătă dimineață.

Orașele Polydendri, Kapandriti, Ippokrateios Politeia (statul lui Hipocrate), Kryoneri, Kokkinovraxos, Afidnes și Drossopigi au fost evacuate și mii de oameni au trebuit să se grăbească fie spre centrul Atenei, fie spre alte zone de coastă, pentru a găsi refugiu sigur.

Sâmbătă dimineață, locuitorii satelor Agia Paraskevi, Agia Skepi, Kapitenia, Vrisaki și Lofos Kouremenou au primit, de asemenea, ordin să evacueze spre Drosia.

Autostrada națională care leagă Atena de Lamia și, prin urmare, centrul și nordul Greciei, a rămas blocată joi și cea mai mare parte a zilei de vineri, deoarece incendiul a cuprins ambele părți ale drumului.

Linia de cale ferată dintre Atena și Salonic a fost, de asemenea, închisă, multe servicii între acestea fiind anulate.

Attica de Sud

Un alt incendiu izbucnit vineri mai devreme la Cape Sounion a fost stins, a declarat vineri seară primarul din Lavreotiki, Dimitris Loukas.

Focul începuse chiar vizavi de vechiul Templu al lui Poseidon.

Datorită răspunsului rapid al tuturor pompierilor din zonă și a eforturilor de protecție civilă, focul a fost oprit înainte de a putea traversa o râpă spre orașul Sounion și parcul național care se află mai departe.

Primarul a declarat pentru agenția de știri AMNA de stat că a afirmat că cauza incendiului este, probabil, incendiat, deoarece a început lângă un hotel în care nu există absolut niciun material inflamabil.

Atena centrală

Un alt incendiu, de această dată, mai mic, care a izbucnit vineri după-amiază în suburbia Ano Liossia din Atena și s-a răspândit către suburbia Petroupolis, ajutat de vânturi puternice, au declarat Pompierii vineri seara târziu.

Din fericire, nu exista pericol pentru zonele rezidențiale, cu toate acestea, pompierii se luptau să-l stingă înainte de noapte, lucru care a fost reușit să se realizeze.

Principala preocupare a pompierilor a fost că, atunci când suportul aerian trebuie să se oprească peste noapte, situația scade în mod normal de sub control.

Un total de 25 de pompieri cu 12 autospeciale de pompieri, 2 avioane și un elicopter au operat acolo pe tot parcursul serii și pe timp de noapte.

Olimpia antică

Incendiul forestier care se aprinde de joi prin zona Nemouta, la vest de Olimpia Antică, încă îngrijorează Serviciul de Pompieri.

Satul Nemouta și comunitățile învecinate Villia și Tsapareika din nord-vestul Peloponezului au fost toate evacuate.

Traficul pe autostrada națională Tripolis-Pyrgos a fost închis de la Louvros la Miraka și situația rămâne critică.

Un total de 310 pompieri cu 105 vehicule, 10 echipe pe jos, drone, două elicoptere și o aeronavă au fost dislocate în jurul regiunii Elis (Ilia) lângă locul de naștere al Jocurilor Olimpice.

Gythio

Forțele de stingere a incendiilor și un elicopter au luptat împotriva unei flăcări pentru a o opri înainte de a intra în orașul Gythion pe tot parcursul zilei de vineri.

Gythio este o stațiune pitorească pe litoral, pe coasta de est a Peloponezului, în Laconia, casa Spartei.

Oficialii le-au spus reporterilor vineri seara târziu că focul s-a apropiat de oraș din partea sa de nord-est și că situația de acolo era foarte dificilă, deoarece vânturile puternice nu se vor diminua după apusul soarelui.

Sute, dacă nu chiar mii de rezidenți și turiști au părăsit orașul pentru a găsi refugiu sigur în altă parte a Peloponezului.

Incendiile din Grecia: incendiu și schimbări climatice

Din păcate, mai multe persoane au fost legate de incendieri în toată Grecia în ultimele două zile, deoarece focurile aprind  aproape toate regiunile țării.

Două persoane au fost arestate în Agios Stefanos, Attica, unde incendiile se extind în prezent .

Suspecții au fost reținuți de podul lui Agios Stefanos de pe strada Athinaias cu o cutie de benzină.

Desigur, aceste incendii nu sunt toate rezultatele piromanilor. Valul de căldură istoric care a devastat țara timp de zile este , de asemenea , unul dintre principalii factori care au condus la această catastrofă ecologică.

sursa: Greek reporter


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide