BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 19:25 » Comunitatea evreiască din Italia cere clubului Lazio Roma să oprească saluturile fasciste pe stadion ale suporterilor săi. Strănepotul lui Mussolini a fost inclus în lotul echipei
 • 19:21 » România şi alte trei ţări ar putea intra în programul Visa Waiver – oficial SUA
 • 19:21 » Petiție împotriva școlii în prezență / Studenții din Brașov au emis o petiție prin care cer sistem hibrid sau online / ”E de datoria noastră să facem tot posibilul să oprim răspândirea acestui virus”
 • 19:18 » VIDEO: Gara de Nord din Paris a fost evacuată din cauza unei alerte cu bombă
 • 19:10 » 34 de persoane, trimise în judecată pentru fraude la examenele pentru permisul auto, în Suceava / Metodele ”Șopteala” și ”Vesta de blugi” erau folosite pentru a ajuta unii candidați / Prețul: 100 de euro / întrebare

 VIDEO  Zeci de mii de români își iau un al doilea job. Cât se câștigă din ride-sharing

Pandemia a împins zeci de mii de români spre joburi care implică aplicațiile de ride-sharing. Programul flexibil, dar și banii câștigați sunt motivele principale pentru care vor să fie șoferi în timpul liber. Un șofer care lucrează part-time câștigă în medie  2.500 de lei pe lună, bani pentru care alții lucrează 8 ore, în alte domenii.

Viorel s-a apucat de ride-sharing anul trecut, atunci când pandemia a afectat grav sectorul HoReCa, domeniul în care activează de mai bine de 6 ani.

„Am obținut atestatul undeva în martie anul trecut. Am început în Constanța, eram cumva navetist, mergeam doar în weekend și câștigurile erau remarcabile, undeva la 3.000 de lei pe două zile și jumătate de muncă, după care scădem cheltuielile, adică carburantul, dar niciodată nu am rămas cu mai puțin de jumătate”, explică Viorel Iakobovics.

Chiar dacă s-a reîntors la locul său de muncă din restaurant, Viorel tot este șofer în timpul liber. Doar patru ore lucrate pe zi îi aduc încă un salariu în buzunar.

„Câștigurile ar fi undeva la 1.000 de lei săptămânal, după ce scădem cheltuielile, ar veni, să zicem, un 2.500 de lei, bani care vin extra din această activitate, în afara salariului meu. Când nu aveam restricții în București, veniturile erau mai mari, erau duble sau poate chiar și mai mari”, spune Viorel.

Ride-sharingul, un job foarte căutat

Ride-sharing-ul este un tip de taximetrie legal în România din 2019.  Mai exact, sunt niște aplicații care permit românilor să facă bani din transportul oamenilor în oraș sau în afara localității.

„Există în acest moment înregistrați peste 20.000 de șoferi. Mai ales începând cu luna mai, când s-au ridicat restricțiile din toată țara, numărul de șoferi înregistrați s-a dublat practic față de cel existent anul trecut”, a declarat pentru Digi24 Cristian Sălceanu, country manager la o firmă de ride-sharing.

El spune că sumele pe care le încasează șoferii variază de la un oraș la altul și de la un moment al zilei la altul. „Dar ca reper, se pot câștiga până la 2.500 de lei pe săptămână. Vorbim aici de încasări, iar din aceste încasări se deduce evident comisionul pe care îl percem noi, care este de 20 la sută în acest moment”, precizează Cristian Sălceanu.

Aceste joburi sunt foarte căutate, pentru că ele permit o intrare ușoară în câmpul muncii și aduc venituri în plus oamenilor, spune Ana Vișan, reprezentanta unei firme de recrutare. „Un anunț postat la începutul lunii deja are 100 de aplicări ceea ce înseamnă că acea companie are de selectat o serie de candidați pentru jobul respectiv”, arată Ana Vișan.

Platformele de ridesharing funcționaează în peste 18 orașe mari din România, printre care București, Cluj-Napoca și Iași. În următorii ani, firmele estimează că acoperirea va fi mai largă, iar activitatea acestui serviciu se va dubla.

Sursa: digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide