TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Viorel Milcu, fost asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila, a comis zeci de violuri în decurs de opt ani. Bărbatul s-a folosit de calitatea sa de asistent medical pentru a seda şi viola pacientele care au fost internate în secţia de chirurgie a unităţii medicale.

Curtea de Apel Galaţi l-a obligat printr-o decizie definitivă pe Viorel Milcu (63 de ani) la plata a 61.147 de lei către Spitalul de Urgenţă din Brăila, unde a lucrat ca asistent medical. Pe 29 septembrie, Milcu a renunţat la contestarea executării silite, procedură demarată de spital la Judecătoria Brăila, ceea ce înseamnă că este bun de plată.

Bărbatul a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol, din care a executat efectiv doar patru ani înainte să fie eliberat condiţionat. Instanţa penală a stabilit la acea vreme ca asistentul medical să plătească, în solidar cu spitalul, 15.000 de euro drept daune morale uneia dintre victimele agresiunilor sexuale.

Spitalul de Urgenţă din Brăila s-a îndreptat ulterior cu o acţiune în regres împotriva lui Viorel Milcu pentru a recupera banii plătiţi unei adolescente violate de către acesta, după ce a obţinut anterior şi punerea sub sechestru a tuturor bunurilor mobile şi imobile ale bărbatului.

Pe 7 iulie 2015, o adolescentă internată pe secţia Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila îl reclama pe asistent pentru viol, iar anchetatorii aveau să descopere ulterior că au de-a face cu un violator în serie.

Cazul a a stârnit un puternic sentiment de revoltă în rândul brăilenilor după ce anchetatorii au stabilit că Viorel Milcu s-a folosit timp de opt ani de calitatea sa de asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila pentru a le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor de pe secţia unde lucra, inducându-le o stare de somn ca să le poată apoi viola.

Tatăl unei fete violate i-a cerut scuze

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat, pe 22 februarie 2018, verdictul definitiv în acest caz, care a scandalizat opinia publică. Viorel Micu a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol. Violurile în serie comise de asistentul medical au fost descoperite de anchetatori după ce o adolescentă internată pe secţia Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila l-a reclamat la Poliţie.

Fapta s-ar fi petrecut chiar în salonul unde tânăra de 17 ani era internată, după ce asistentul medical i-a administrat un medicament care i-a indus o stare de somn. La scurt timp, a ieşit la iveală faptul că tânăra ar fi întreţinut raporturi sexuale cu prietenul său şi s-ar fi temut să le spună părinţilor, preferând să dea vina pe asistentul medical.

“Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia”, declara atunci medicul Mihail Iugulescu, director la acel moment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Asistentul medical chiar s-a arătat ofensat de acuzaţiile aduse, iar tatăl fetei care îl acuzase de viol şi-a cerut scuze atunci faţă de acesta. După două săptămâni, în urma analizelor ADN care s-au efectuat, s-a constatat că acuzaţiile adolescentei erau întemeiate. ”Probele ADN arată prezenţa lichidelor comunicante ale bărbatului în vârstă de 58 de ani în secreţiile vaginale recoltate de la fată”, au concluzionat anchetatorii.

Zeci de paciente sedate şi batjocorite

Oamenii legii au constatat ulterior că asistentul medical îşi făcuse un obicei din violarea pacientelor internate pe secţia unde muncea, după ce în prealabil le administra medicamente cu care le inducea o stare de somn.

“Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, susţin procurorii.

Poliţiştii au audiat zeci de paciente care s-au internat pe secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu 2010, toate confirmând comportamentul deviant al asistentului medical.

Sursa: Adevărul


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide