TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

”Ursul păcălit de vulpe”, celebra povestire scrisă de Ion Creangă, este rescrisă la Păltiniș. Recent, un turist cazat în stațiunea din centrul țării a surprins un moment inedit cu aceste două animale.

Un urs și o vulpe au oferit, în debutul acestei săptămâni, scene mai puțin obișnuite. Totul s-a întâmplat în stațiunea Păltiniș din județul Sibiu. Imaginile au devenit rapid virale în online.

Un urs și o vulpe, filmați când își împart mâncarea dintr-o pubelă de gunoi, la Păltiniș

Cazat la o pensiune din apropiere de Arena Platoș, turistul a fost martorul unor momente mai rare. La un moment dat, în obiectivul său apare un urs. Până aici nimic neobișnuit, dat fiind faptul că astfel de animale sunt prezente frecvent în aceste zone montane.

Scena a fost filmată în noaptea de luni spre marți, de un turist cazat în Păltiniș, în zona vilei Orhideea, din apropiere de Arena Platoș. Turistul a surprins apariția unui urs, care a răsturnat inițial o pubelă pentru a fura un sac cu deșeuri. Zgomotele produse au atras și atenția unei vulpi care, mai apoi, a încercat să se alăture ursului reîntors la pubelele răsturnate. Imaginile redau și momentul în care vulpea așteaptă ca ursul să își încheie cina.

Înfometată, fiarele răstoarnă inițial o pubelă pentru a fura un sac cu deșeuri. Aceste zgomotele produse și, mai ales, mirosul, au atras și atenția unei vulpi, care se alătură ”festinului”.

Într-o primă fază, aceasta a încercat să se alăture ursului reîntors la pubelele răsturnate. Nu are succes. Apoi, în imagini se vede momentul în care vulpea așteaptă, destul de liniștită, ca ursul să își încheie cina

Clipul din Sibiu, urcat pe YouTube de publicația Turnul Sfatului, a adunat într-o singură zi peste 1.600 de vizionări. Filmarea a devenit virală și pe Facebook, unde a fost intens distribuită și comentată.

În stilul lor caracteristic, plini de umor, românii au comentat aceste imagini. ”E treaba animalelor ce fac in habitatul lor, dar ce spun eu copilului când vede ursul că mănâncă alături de vulpea din cauza căreia a rămas fără coadă?”, se întreabă, amuzat, un internaut.

În aceeași notă, un alt user de pe Facebook scrie că: ”Prietenul la nevoie se cunoaște . O fi uitat pățania cu păcăleala, când a stat să prindă peștii cu coada …”

O iubitoare de animale reamintește faptul că autoritățile se pregătesc să împuște mai mulți urși. ”Omul îi vrea morți pe amândoi…Peste 200 de urși vor fi uciși anul ăsta, vulpile sunt ucise în capcane, împușcate omorâte cu furcile….Animalele se tolerează! Omul lipsit de Dumnezeu este doar cel mai feroce animal!”, constată aceasta cu tristețe.

Sursa: RomâniaTV


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide