BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

VW Group a prezentat conceptul OnePod. Cam așa vor arăta mașinile viitorului

Cu ocazia unui forum despre mobilitate ținut la Berlin, VW Group a anunțat conceptul de OnePod. Este un autovehicul electric, complet autonom cu un interior configurabil. Creat la Centrul de Design VW Group din Potsdam, OnePod reprezintă viziunea companiei pentru viitorul mobilității urbane.

Numele One vine de la “One Solution for all” și sugerează utilizări multiple pentru acest vehicul. Exemplul din fotografie este Robotaxi, VW intenționând să se poziționeze în viitor ca un furnizor de servicii.

Din punct de vedere vizual, OnePod are o siluetă pătrățoasă, destul de aerodinamică, cu suprafețe mari de sticlă și roți acoperite. Benzile de lumină LED de la ambele capete comunică cu alte mașini prin semnale și avertismente. Există, de asemenea, un suport de biciclete pliabil în spate.

Cabina configurabilă are mult spațiu și vizibilitate excelentă; în această versiune, poate găzdui până la patru pasageri. Comenzile sunt integrate în cotiere și un ecran mare afișează informații în timpul călătoriei.

Când este parcat, vehiculul detectează înălțimea bordurii și coboară automat podeaua. Aceasta înseamnă că părinții cu cărucioare pentru copii și persoanele cu dizabilități aflate în scaune cu rotile pot accesa cu ușurință interiorul prin ușile glisante mari. O cameră montată pe acoperiș recunoaște pasagerii, deschizând ușile automat atunci când aceștia se apropie.

Un prototip al OnePod va fi expus până la 31 decembrie 2021, în cadrul expoziției ”Go.City – The Future of Urban Mobility” din Berlin.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide