TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Windows 11 îți ține RAM-ul ostatic – File Explorer este vinovatul

Windows 11 începe să iasă oficial la suprafață și vrea să-ți îmbunătățească experiența de utilizare. Din păcate, noul sistem de operare nu este doar lapte și miere, căci un bug afectează memoria sistemelor. Este vorba despre fenomenul memory leak, cel în care unele programe tind să consume mai mult RAM decât în mod obișnuit.

În esență, asta se întâmplă atunci când un prgram pe care îl închizi nu eliberează spațiul alocat memoriei cache. Uneori, RAM-ul nu este eliberat nici după ce a trebut multă vreme de la închiderea programului, iar memoria blocată cauzează diverse probleme, de la îngreunarea funcționării și până la freeze-uri.

Cei care și-au instalat Windows 11 se confruntă cu această problemă, iar vinovatul este File Explorer, după cum este indicat pe Reddit. Practic, de fiecare dată când deschizi o fereastră Windows File Explorer nouă, memoria alocată continuă să se acumuleze și nu este eliberată în momentul închiderii. Fenomenul a fost resimțit de mulți utilizatori, iar cei care au încercat recent să reproducă bug-ul oferit și confirmarea.

În cazul în care vrei să afli dacă versiunea ta de Windows 11 este bântuită de această problemă, trebuie să deschizi Task Manager și să sortezi procesele descrescător, primul pe listă fiind programul cu cel mai mare consum. Apoi, apasă Win+E în mod repetat. În teorie, File Explorer ar trebui să urce repede în capul listei, așa că, odată ce ai închis aceste ferestre, urmărește memoria pentru a vedea dacă a fost sau nu eliberată.

Microsoft nu pare să fi băgat de seamă, pentru că nu există nicio confirmare a problemei sau vreo soluție anunțată. Poate nu este cel mai sever bug, însă i-ar putea pune în dezavantaj pe cei care nu au un kit de memorii foarte puternic sau care nu sunt familiarizați cu noțiunea restartării uzuale a PC-ului.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide