BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Worldcoin îți scanează ochii, iar tu primești criptomonede – Peste 100 de mii de oameni au „făcut deja cu ochiul” acestei oferte

Trăim în era digitală, iar dacă nu ai auzit nici măcar în treacăt de criptomonede, aduci ceva e în neregulă cu tine. Glumesc, glumesc, la ce să îți bați capul cu criptomonede dacă, de exemplu, nici măcar nu le folosești? Chiar și așa, acest fenomen face înconjurul lumii și pare că tot mai multe companii își dau seama de potențialul său imens.

Worldcoin este un start-up aparținând lui Sam Altman (CEO al OpenAI), lui Alex Blania și Max Novendstern. Cei trei au dezvoltat niște dispozitive sferice care scanează ochii utilizatorilor. La rândul lor, aceștia din urmă vor primi gratuit criptomonede. Ideea a prins foarte repede la public, întrucât peste 100 de mii de curioși au „făcut cu ochiul” acestui târg. Dar care-i spiel-ul și de ce au ales cei dezvoltatorii să facă asta?

Compania a distribuit internațional 30 de astfel de dispozitive, iar curioșii își lasă ochii scanați de acestea. Scan-ul este convertit într-un cod de utilizator unic, pe care îl poți folosi ca să primești gratuit Worldcoin. În vreme ce mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la metodele de genul, dezvoltatorii precizează că device-urile nu colectează alte date biometrice, iar codul rezultat din scanarea globilor oculari este folosit doar pentru validare, adică nu te vei mai putea înregistra și a doua oară pentru a te îmbogăți.

Worldcoin criptomonede

Un viitor mai bun, bazat pe criptomonede?

Utilizatorii își vor primi suma promisă în timp, respectând un orar prestabilit, la care cei trei dezvoltatori lucrează chiar în acest moment. Rata distribuirii de criptomonede Worldcoin va depinde în cele din urmă de viteza și numărul utilizatorilor, iar grupul are în vedere atingerea unui număr de un miliard de oameni înscriși în următorii doi ani.

Worldcoin își bazează sistemul pe Ehtereum. Sam Altman motivează acest start-up pe seama faptului că, la momentul actual, un procent de doar 3% din populație operează cu criptomonede. Planul Worldcoin este de a extinde disponibilitatea crypto și de a crea un soi de infrastructură a veniturilor. În teorie, acest lucru ar reduce impactul negativ al industriilor automatizate și al inteligenței artificiale asupra lucrătorilor, fiind vorba despre conceptul UIB (universal basic income).

Worldcoin va începe să distribuie lunar câte 4 mii de scannere în întreaga lume, pregătind terenul pentru debutul rețelei de criptomonede.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide