TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Zelenski a mulțumit Senatului SUA pentru pachetul de ajutor: „Consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii”
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit senatorilor din Statele Unite ale Americii pentru ajutorul aprobat, dar şi americanilor care continuă să susţină Ucraina. „Acest vot consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii libere”, a transmis liderul de la Kiev, potrivit News.ro.
„Sunt recunoscător Senatului Statelor Unite pentru că a aprobat astăzi un ajutor vital pentru Ucraina”, a scris Zelenski, miercuri, pe platforma X, fosta Twitter.

Preşedintele ucrainean a mulţumit liderului majorităţii, Chuck Schumer, liderului republican Mitch McConnell, dar şi „tuturor senatorilor americani din ambele părţi ale culoarului care au votat în favoarea acesteia”.

„Acest vot consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii libere. De asemenea, le sunt recunoscător tuturor americanilor care continuă să sprijine Ucraina şi recunosc faptul că semnificaţia istorică a acestui proiect de lege se extinde dincolo de politică”, a mai transmis liderul de la Kiev.

Acesta a mai afirmat că aşteaptă „cu nerăbdare” ca legea să fie promulgată.

„Apreciez în egală măsură sprijinul preşedintelui Biden şi aştept cu nerăbdare ca legea să fie semnată în curând şi ca următorul pachet de ajutor militar să fie pe măsura hotărârii pe care o văd întotdeauna în negocierile noastre”, a mai scris Zelenski.

Potrivit acestuia, „capacităţile cu rază lungă de acţiune, artileria şi apărarea aeriană ale Ucrainei sunt instrumente esenţiale pentru a restabili mai repede o pace dreaptă”.

Un amplu pachet de ajutor extern a trecut cu uşurinţă, marţi seară târziu, în Congresul SUA, după luni de amânare, deschizând calea pentru o nouă finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide