TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Zelenski: Este momentul să se decidă asupra aderării Ucrainei la UE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat sâmbătă ca ţara sa să fie primită în Uniunea Europeană (UE), în contextul invaziei ruse. “Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE”, a scris Zelenski pe Twitter.

Preşedintele ucrainean a mai spus că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre “asistenţă suplimentară eficientă” pentru Ucraina, precum şi despre “lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”.

Ucraina nu este oficial candidată la aderare în UE. În trecut, existau temeri că un asemenea pas ar putea afecta relaţiile UE-Rusia.

Revoluţia din 2014 din Ucraina a fost provocată de manifestaţiile care au durat timp de aproape trei luni în centrul Kievului împotriva suspendării pregătirilor pentru semnarea Acordului de Asociere dintre UE şi Ucraina. Aceasta a dus în final la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici, relatează dpa, citată de Agerpres.

Rusia a anexat în 2014 Peninsula Crimeea şi războiul a izbucnit în estul Ucrainei.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide