TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ziua Internațională împotriva exploatării sexuale și traficului femeilor și copiilor la DGASPC Dâmbovița

Câteva cuvinte frumoase, promisiuni aruncate mult prea uşor în discuţiile on-line, gesturi de tandreţe şi afecţiunea mimată sunt metodele cele mai folosite în ultima perioadă de către agresorii sexuali sau traficanţii de persoane. Victimele pică uşor în plasa celor certaţi cu legea, fie că vorbim despre minorele care nu au suficientă experienţă în relaţiile cu cei din jur şi sunt mult prea credule, fie că vorbim despre femeile mature, mult prea naive chiar şi la vârste înaintate. Speră la un trai mai bun, la sprijin şi protecţie, dar, de cele mai multe ori, sunt amăgite şi obligate să se prostitueze.

Din păcate, foarte multe femei şi copii ajung să fie traficaţi şi chiar exploataţi sexual, iar fenomenul nu pare să se diminueze. Agresorii găsesc noi metode de a atrage victimele, folosindu-se de mijloacele de comunicare ale tehnologiei moderne. Victimele infracţiunii de trafic de persoane sunt exploatate în mai multe feluri: exploatare sexuală, prin muncă, cerşetorie forţată, constrângerea la comiterea de furturi. Un factor comun al victimelor este vulnerabilitatea, generată de diverse situaţii nefavorabile sau dificile prin care trec. În cazul copiilor, educaţia primită acasă, dar şi la şcoală este esenţială pentru siguranţa lor, pentru a învăţa cum să stea departe de agresori.

În data de 23 septembrie, marcăm importanţa tuturor activităţilor de informare, dar mai ales importanţa implicării fiecăruia dintre noi în salvarea unei persoane aflată în pericolul de a fi traficată sau exploatată sexual, cu ocazia zilei internaţionale împotriva exploatării sexuale şi traficului femeilor şi copiilor. Cum putem ajuta? Prin a oferi sfaturi posibilelor victime, prin a semnala orice posibilă situaţie de exploatare sexuală sau trafic de persoane autorităţilor competente, prin a sprijini psihic şi emoţional victimele care au scăpat din mâinile agresorilor sau traficanţilor!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa organizează permanent evenimente, activităţi, întâlniri educative între autorităţi şi beneficiarii cu măsură de protecţie specială, în vederea prevenirii şi reducerii riscurilor la care sunt expuşi minorii, de cele mai multe ori aflaţi în vizorul traficanţilor şi abuzatorilor. De asemenea, specialiştii noştri oferă servicii de consiliere tuturor victimelor exploatării sexuale şi traficului de persoane, astfel încât să treacă mai uşor peste traumele suferite şi să îşi poată continua viaţa într-o manieră cât mai plăcută.

Deşi statisticile au fost în creştere până în anul 2019, în ceea ce priveşte numărul victimelor exploatării sexuale şi a traficului de persoane din judeţul Dâmboviţa, în anul 2020 s-a înregistrat o scădere a procentului, însă a fost şi anul dominat de pandemia Covid-19, iar restricţiile de circulaţie atât naţionale, cât şi internaţionale, au fost şi în beneficiul persoanelor vulnerabile, posibile victime.

Fiecare dintre noi poate fi un sprijin important în stoparea acestui fenomen! Haideţi să fim alături de persoanele vulnerabile şi să le îndrumăm spre calea corectă înainte de a deveni victimele exploatării sexuale sau ale traficanţilor de copii şi femei. Un simplu apel la 112 sau la numărul (0245) 983 – Telefonul Copilului poate schimba soarta unui copil, îi poate salva viaţa unei femei!

DIRECTOR GENERAL,

jr. Ionela Sandu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide