TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Percepția tinerilor români despre Uniunea Europeană: ce părere au despre viitorul UE

Tinerii români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul UE. Datele arată că 74% dintre tinerii din țara noastră sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene. Iată care este percepția tinerilor din țara noastră despre Uniunea Europeană.

Aceștia arată o mai mare deschidere şi susţinere pentru politicile europene decât alte categorii de vârstă. Tinerii români sunt satisfăcuţi cu viaţa pe care o duc, iar 61% dintre ei apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună în viaţa personală, arată Eurobarometrul (Eurobarometrul standard este principalul studiu de opinie publică realizat de Comisia Europeană.), citat de Hotnews.

Uniunea Europeană, prin ochii tinerilor români

Mai mult, tinerii români se declară satisfăcuţi cu viaţa pe care o au în proporţie de 64% (grupa de vârstă 15-24 de ani) şi 74% (grupa de vârstă 25-34 de ani). Dintre aceștia, 61% dintre cei din grupa 25-34 ani sunt mulţumiţi de direcţia pe care o ia viaţa proprie, iar 70% sunt mulţumiţi de locul de muncă pe care îl au.

74% dintre tinerii din țară sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene. Dintre aceștia, aproximativ 55% apreciază că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună în UE. În acest context, tinerii de peste 25 de ani sunt, în mod consecvent, mai deschişi faţă de politicile europene decât alte categorii de vârstă, având o părere puternic pozitivă despre acestea. Aceștia apreciază că valorile şi solidaritatea sunt cele care contribuie la sentimentul de comunitate, alături de economie, educaţie, statul de drept şi cultură.

Conform sursei citate, majoritatea tinerilor din România consideră că Uniunea Europeană ar trebui să beneficieze de mijloacele necesare pentru a gestiona mai bine în viitor crize precum pandemia de coronavirus (81%). De asemenea, ei cred că programul NextGenerationEU va fi eficient în gestionarea efectelor pandemiei (57%).

Orașul fericirii din România: unde e cel mai bine să trăiești, ca tânăr român

Potrivit studiului l „Tineri după pandemie: Oraşe Fericite”, Iașul este orașul care găzduiește cei mai fericiți tineri din România.

La nivel național, pe o scară de la 1 la 10, media nivelului de fericire a tinerilor din România este de 6,69. La Iași, media este cea mai ridicată, în timp ce nivelul cel mai scăzut al gradului de fericire a fost regăsit în Constanţa.

În cadrul analizei s-au luat în considerare aspecte precum posibilitatea achiziţionării propriei locuinţe, costul chiriilor, nivelul de aglomerare al gospodăriilor în care tinerii locuiesc, dar și aspecte legate de cum gestionează municipalitățile anumite probleme, ca, de exemplu, criza sanitară globală și răspunsul autorităților la aceasta. Nu a fost omis nici gradul de curățenie al orașului, accesibilitatea lui sau cât de uniți sunt cetățenii săi.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide